• Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

Empat mediocre del Mallorca amb un Betis penós

El Mallorca just empatà amb el Betis i el públic mostrà la seva insatisfacció amb crits i alguns mocadors

102026
Fernando Navarro disputa una pilota amb el cap al brasiler Edu en presència de Pavone. | MONSERRAT.

MALLORCA 1
BETIS 1

MALLORCA: Moyà (1), Scaloni (1), Ballesteros (1), Iván Ramis (1), Fernando Navarro (1), Basinas (1), Varela (2), Ibagaza (1), Borja Valero (2), Arango (0) i Güiza (0).
Jonás Gutiérrez (0) substituí Varela en el minut 73 i Trejo (1) entrà per Arango en el minut 79.
BETIS: Ricardo (1), Damià (1), Juanito (1), Melli (1), Fernando Vega (1), Rivera (2), Arzu (1), Edu (2), Mark González (1), Capi (1) i Pavone (1).
Sobis (1) substituí Capi en el minut 62, Juande (1) entrà per Mark González en el minut 82 i Odonkor (1) suplí Pavone en el minut 91.
ÀRBITRE: Lizondo Cortès (2) del comitè valencià. Bé. Sense problemes. Amonestà Damià en el minut 41, Fernando Navarro en el minut 71, Pavone en el minut 79, Mark González en el minut 80 i Melli en el minut 92.
1-0: minut 55, Varela supera Capi i, davant la passivitat de la defensa bètica, xuta sense oposició des de fora de l'àrea. Ricardo, mal col·locat, es limita a veure entrar la pilota dins la seva porteria.
1-1: minut 69, centrada de Pavone des de l'interior de l'àrea i Edu, de cap, supera el porter del Reial Mallorca, Miquel Àngel Moyà.
INCIDÈNCIES: Un total de 15.367 espectadors acudiren a presenciar a l'Ono Estadi el duel entre el Reial Mallorca i el Betis. Un grup d'incondicionals del conjunt andalús es deixaren notar a la graderia. Els aficionats del Reial Mallorca mostraren el seu descontentament amb Gregorio Manzano quan donà entrada a l'argentí Jonás Gutiérrez en substitutió de Varela, fins aleshores un dels futbolistes més destacats del partit. A la conclusió del duel es varen poder sentir crits de protesta i xiulets. Es veieren alguns mocadors. El tècnic mallorquí Llorenç Serra Ferrer presencià el partit a l'estadi.

PEP VERGER. Palma.
Quin desastre! Quin avorriment! Quin oi! Crits de protesta, xiulets i alguns mocadors acomiadaren el Reial Mallorca després d'empatar (1-1) davant el Betis. El conjunt de Gregorio Manzano completà un altre partit horrorós. L'equip es mostrà imprecís i nerviós en defensa, sense imaginació en el centre del camp i sense encert en atac, on Güiza demostrà una setmana més el seu mal moment i Arango quedà quasi inèdit.

El Reial Mallorca suma així 16 punts dels darrers 51 i totalitza dos triomfs en els darrers desset partits. A més, en els darrers dotze just ha guanyat en una ocasió, malgrat que fa set enfrontaments consecutius que no perd. L'equip de Gregorio Manzano és ara a tres punts del descens, mentre que la UEFA és a nou.

El Betis fou pitjor que el Mallorca, no va fer mèrits per empatar, però aconseguí un valuós punt. El conjunt de Chaparro, de fet, marcà en la seva única oportunitat durant els noranta minuts, tot i que en alguna fase del matx va saber aprofitar el desconcert mallorquinista. Ahir, de sortida, Manzano presentà un onze novedós. En defensa jugaren els prevists, però en el centre del camp alineà Basinas i Borja Valero amb Varela -a l'esquerra- i Ibagaza -a la dreta- a les bandes. En atac, Arango i Güiza.

El partit començà amb bones sensacions per al Reial Mallorca, ja que una jugada iniciada per Güiza serví perquè Arango cedís la pilota a Varela, que xutà amunt. Encara no s'havia complert el primer minut de joc i el Mallorca ja havia tudat una oportunitat manifesta. Poc després, el davanter andalús desvià un fort xut d'Ibagaza, però la pilota sortí fora. El Mallorca era millor, cercava el gol amb insistència, mentre que el Betis tenia dificultats per encadenar dues passades.

Un xut de Ballesteros que sortí fora, un llançament de Varela que desvià Ricardo i una altra rematada del migcampista andalús, després d'una falta botada per Ibagaza, foren tres bones oportunitats per al Reial Mallorca, però el marcador no es va moure. El Betis era una caricatura d'equip. Perdia la pilota amb rapidesa i es defensava amb dificultats. El Mallorca dominava, movia la pilota, però el joc era ben avorrit. Així, s'arribà al descans amb el resultat inicial.

La segona part començà sense canvis i una clara oportunitat de Borja Valero, que rematà fora amb el cap. El Betis de Chaparro mostrà ben aviat símptomes de recuperació. Un possible penal de Ballesteros a Edu quedà sense sanció quan el Betis s'havia convertit ja en dominador i per moments espitjava de valent un Mallorca que havia perdut la millor ubicació.

El conjunt de Chaparro havia avançat les línies, malgrat que no aconseguí arribar amb claredat a l'àrea de Moyà. El Mallorca no tardà en reaccionar i encadenar més ocasions. Una centrada de Varela es passejà per davant la porteria de Ricardo sense que trobàs rematador i Güiza no encertà a enviar al fons de la porteria el rebuig en curt del porter del Betis, després d'un bon xut de Borja Valero.

Es complia el minut 55 quan Varela deixà enrere Capi i, sense oposició, xutà des de fora de l'àrea i superà Ricardo. El conjunt andalús no abaixà els braços i cercà l'empat. Edu, de cap, empatà en complir-se el minut 69 en la primera clara oportunitat de l'onze de Chaparro. Manzano donà entrada a Jonás Gutiérrez, però substituí Varela, fins aleshores un dels destacats, i el canvi fou rebut amb xiulets pels aficionats.

Trejo substituí Arango, però no canvià res. Ramis disposà de la darrera oportunitat, però la seva rematada de cap fou neutralitzada per Ricardo. El Mallorca de Manzano sumà així un sol punt, el dotzè empat de la temporada, quedà a just tres del descens i encadena set partits sense perdre.