• Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Oportunitat perduda

0-0: El Mallorca justa empata a l'Ono Estadi davant l'Almeria en un partit per oblidar

98504
Fernando Navarro roda per terra després d'intentar controlar una pilota davant el migcampista andalús Juanma Ortiz. | MONSERRAT.

MALLORCA 0
ALMERIA 0

MALLORCA: Moyà (1), Scaloni (1), Ramis (1), Nunes (1), Fernando Navarro (1), Basinas (1), Jonás Gutiérrez (2), Arango (1), Ibagaza (1), Trejo (0) i Güiza (1).
Borja (1) substituí Trejo en el minut 58, Varela (1) suplí Basinas en el minut 70 i Nsue (1) entrà per Güiza en el minut 84.
ALMERIA: Diego Alves (1), Bruno (1), Pulido (1), Carlos García (1), Mané (1), Juanma Ortiz (1), Corona (1), Juanito (1), Melo (1), Crusat (1) i Negredo (1).
José Ortiz (1) substituí Corona en el minut 65, Uche (1) suplí Negredo en el minut 75 i López Rekarte (1) entrà per Juanma Ortiz en el minut 81.
ÀRBITRE: Pérez Lasa (1), del Comitè basc. Amonestà Juanma Ortiz en el minut 8, Güiza en el minut 43, Bruno en el minut 62 i Nunes en el 85. Sense problemes. Se li reclamà un possible penal de Pulido.
INCIDÈNCIES: Un total de 14.504 espectadors presenciaren el partit en directe a Son Moix. En moltes de fases del duel, l'ambient de la graderia fou gèlid. El silenci es convertí, en diferents fases de la confrontació, en l'element predominant. L'àrbitre del partit va permetre que els futbolistes de l'Almeria jugassin amb una camiseta taronja, molt semblant a la del Mallorca. El conjunt andalús jugà amb uns calçons cedits pel Mallorca, ja que els seus eren blaus i induïen a confusió. Alguns futbolistes del conjunt andalús es posaren una tira d'esparadrap per ocultar l'escut del Mallorca. En diferents fases del partit es pogueren escoltar xiulets pel mal joc de l'equip de Gregorio Manzano. Faltaven encara deu minuts per al final del matx i molts d'aficionats començaren a abandonar les instal·lacions de l'ONO Estadi. En acabar el duel, ja només hi havia a les grades devers deu mil espectadors.

Quin avorriment! Uf! Estic oiat! I mira que m'agrada el futbol! El Reial Mallorca just va poder empatar (0-0) amb l'Almeria en un partit per oblidar. Fallà l'actitut. El conjunt de Gregorio Manzano es mostrà sense ambició, sense il·lusió. És, senzillament, un equip medriocre. Ara bé, totalitza cinc partits sense perdre. I dels darrers deu partits just n'ha guanyat un. Així, l'equip continua a quatre punts del descens. La zona de la UEFA, en canvi, és ara una mica més a prop i just set punts separen l'equip de la sisena posició. Ahir, el tècnic de l'Almeria, Unai Emery, alliçonà Manzano. El conjunt andalús va estar sempre més ben col·locat damunt la gespa i demostrà, en tot moment, una idea clara de joc. L'Almeria és un conjunt disciplinat, ordenat i ben treballat. El Mallorca, en canvi, ens mostrà ahir la seva cara més tristoia. Fins i tot, l'equip hagué d'escoltar els primers xiulets, ja en el primer temps, i foren molts els aficionats que abandonaren l'estadi abans que Pérez Lasa assenyalàs el camí dels vestidors.

Una vegada més, quedà clar que Manzano no sap, almanco de moment, treure el millor rendiment d'un bon grup de futbolistes. Aquest equip està capacitat per jugar molt millor i per lluitar, com a mínim, per alguna fita més que la simple permanència.

D'entrada, Manzano sorprengué tothom, ja que Trejo era l'acompayant de Güiza en atac. En defensa, Scaloni i Navarro jugaven a la dreta i a l'esquerra, respectivament, amb Nunes com a parella de l'ara indiscutible Ramis. Al centre del camp, Basinas jugava com a únic pivot amb Jonás Gutiérrez i amb Arango per les bandes i Ibagaza just darrere la parella atacant.

Ben aviat, quedà clar que l'afició mallorquinista -ni els abonats- no havia acudit a l'estadi per presenciar el duel amb l'Almeria. Just 14.504 espectadors eren al camp, i l'ambient era gèlid. Massa sovint, el silenci semblava apoderar-se de Son Moix, mentre el Mallorca i l'Almeria pugnaven pel control de la parcel·la central.

El partit començà amb ocasions en una porteria i a l'altra. Tot just complir-se el primer minut, Nunes impossibilità la rematada de Negredo, després que Corona -que viu!- tragués una falta amb rapidesa. Poc després, una rematada de cap de Ramis fou neutralitzada per Bruno.

L'Almeria pressionava bé i mostrava per moments la seva millor cara. Corona, sol davant Moyà, envià la pilota fora. El Mallorca reaccionava de tant en tant i disposà també de les seves oportunitats per rompre l'empat inicial. El partit avançava sense que cap dels dos equips aconseguís una superioritat manifesta sobre el terreny de joc. Arango va estar ben a punt de marcar i Corona, una altra vegada, tudà una ocasió clara. Així, s'arribà al final de la primera meitat amb el resultat inicial.

La segona part començà sense canvis. Ben al principi, Pérez Lasa deixà sense sanció un possible penal de Pulido per haver tocat la pilota amb la mà. El conjunt de Manzano mostrava alguns símptomes que convidaven a l'optimisme, tot i que el conjunt andalús es defensava amb ordre. Güiza, una vegada més, deixà clar que no està en un bon moment de forma. Tornà a fallar en excés. Manzano cercà solucions i féu entrar Borja Valero en substitució de Trejo. Arango avançà, així, la seva posició.

Ramis tudà una altra ocasió, Varela substituí Basinas, però el gol no arribà. Güiza, de cap, no l'encertà i quan faltaven encara deu minuts per al final foren molts els aficionats que decidiren abandonar la seva localitat.

Res no canvià. El cronòmetre avançà, el Mallorca cercà el gol del triomf i l'Almeria no renuncià mai als tres punts, però, al final, un i altre s'hagueren de conformar amb l'empat inicial, després de noranta minuts per oblidar.