19°

El Barça renova les seves il·lusions

L'alegria d'haver retallat punts al Madrid no amaga la crisi golejadora

EUROPA PRESS. Barcelona.

El FC Barcelona ha renovat aquesta setmana les seves il·lusions per aconseguir la Lliga, en la qual ha passat de la decepció de veure ampliat a nou punts el seu desavantatge amb el Reial Madrid a l'esperança de retallar-la a sis punts, i s'ha consolidat com l'equip menys golejat del campionat, encara que alhora ha firmat la seva pitjor ratxa golejadora de la temporada.

Amb 41 gols a favor i només 14 en contra, el Barça és el segon equip més golejador de la Lliga -només per darrere del Madrid (46) i igualat amb el Sevilla- i el menys golejat. L'equip madrileny és el segon menys golejat, ara amb 18 gols en contra, després dels dos que va encaixar a Almeria i que li varen costar la seva tercera derrota en la competició. Per la seva banda, el Barça derrotà l'Osasuna (1-0) gràcies a un gol de Xavi dos minuts abans del final del partit. Amb aquest resultat, l'equip de Rijkaard torna a entrar de ple en la lluita pel títol i també reafirma la solidesa del seu joc defensiu, ja que només ha rebut un gol en els set darrers partits, però també els seus problemes per marcar.

Els blaugrana travessen la seva pitjor ratxa golejadora de la temporada, després d'haver sumat només quatre gols en els sis darrers partits (1-0 davant l'Osasuna en el darrer minut; 1-0 contra el Vila-real en la Copa del Rei; 1-1 a Bilbao; 0-0 a Vila-real en la Copa; 1-0 al Racing; i 0-0 contra el Sevilla al Camp Nou en l'eliminatòria de Copa).

La darrera vegada que el Barça va marcar més de dos gols va ser en el darrer partit de Samuel Etoo abans de partir a la Copa d'Africa, el passat 12 de gener davant del Múrcia (4-0) en el Camp Nou. L'absència del golejador africà ha agreujat els problemes del Barça per superar la porta contrària. Mentre espera Etoo, el Barça ha recuperat aquesta setmana el millor Leo Messi i Ronaldinho.