15°

1-1: El Mallorca suma un valuós punt a Vila-real

El Mallorca continua a quatre punts del descens i a set de la UEFA

97432
Angelos Basinas és felicitat per Güiza, Tuni i Borja després d'haver marcat l'empat a un, el primer gol del grec com a mallorquinista.

VILA-REAL B 1
MALLORCA 1

VILA-REAL: Diego López (1), Àngel (1), Gonzalo (1), Godín (1), Capdevila (1), Cazorla (1), Josico (1), Bruno (2), Pires (1), Nihat (2) i Rossi (1).
Guille Franco (1) substituí Rossi en el minut 70, Cani (1) suplí Josico en el minut 78 i Tomasson (1) entrà per Pires en el minut 85.
MALLORCA: Moyà (2), Scaloni (1), Ballesteros (2), Ramis (1), Héctor (1), Jonás Gutiérrez (2), Basinas (1), Borja Valero (1), Tuni (2), Arango (1) i Güiza (1).
Ibagaza (1) substituí Tuni en el minut 67 i Emilio Nsué (-), que debutà així a Primera Divisió, suplí Güiza en el minut 90.
ÀRBITRE: Rodríguez Santiago (0) del comitè de Castella i Lleó. Amonestà Héctor en el minut 26, Borja Valero en el minut 41, Jonás Gutiérrez en el minut 43 i Scaloni en el minut 71. Assenyalà dos penals, un a favor de cada equip, que foren, com a mínim, molt rigorosos.
1-0: minut 24, rigorós penal d'Héctor a Cazorla, que Rossi s'encarrega de transformar en gol, tot i que Moyà endevinà la intenció del davanter italià.
1-1: minut 38, rigorós penal de Godín sobre Ballesteros, que Basinas transforma en gol. El futbolista grec aconseguia així el seu primer gol amb el Reial Mallorca. Ho celebrà amb Ibagaza, que era a la banqueta.
INCIDÈNCIES: Poc més de 17.000 espectadors acudiren a El Madrigal per presenciar el partit entre el conjunt local i el Reial Mallorca. Menys d'un centenar d'aficionats vermellencs presenciaren el partit en directe. Debutà el jove del planter mallorquinista Emilio Nsue, que enguany ja havia anat convocat en una altra oportunitat, però no havia jugat. Ahir, sortí en substitució de Güiza en el minut 90 i es convertí en el primer jugador de la cantera que fa debutar Manzano.

Un puntet més. El Reial Mallorca arrabassà un punt al Vila-real (1-1) a El Madrigal, però continua a quatre punts del descens i a set de la zona UEFA. Això sí, queda ara una jornada menys per arribar al final de la temporada. El partit no fou d'extraordinària qualitat, però ambdós equips disposaren de clares oportunitats per marcar i endur-se un partit en què els gols arribaren de penal. El Vila-real s'avançà en el marcador, gràcies a un rigorós penal d'Héctor sobre Cazorla, que transformà Rossi. Encara abans del descans, el Mallorca empatà, després que Rodríguez Santiago assenyalàs penal en una acció de Godín sobre Ballesteros, que llançà Basinas. Una i altra jugada acabaren en gol, tot i que ambdós penals foren, com a mínim, ben dubtosos.

Daniel González Güiza demostrà que no es troba en el seu millor moment quan va fallar dues clamoroses ocasions, una just començar el partit i la segona a les acaballes del matx. L'empat pot considerar-se just, tot i que el Reial Mallorca fou clarament superior a la segona meitat. En tot cas, empatar a Vila-real sempre és un bon resultat.

De sortida, Manzano introduí canvis. I canvis sustancials. Moyà, lògicament, continuà a la porteria. En defensa, Scaloni ocupà la banda dreta, mentre que Héctor se situava a l'esquerra en substitució del sancionat Navarro. I a l'eix de la reraguarda, Iván Ramis formà parella amb Ballesteros, que recuperà la titularitat i relegà sorprenentment Nunes a la banqueta. En el centre del camp, Basinas i Borja Valero eren la parella de pivots -Pereyra està lesionat- amb Jonás Gutiérrez i Tuni a les bandes. Manzano, de manera sorprenent, decidia així deixar la imaginació i la fantasia d'Ibagaza a la banqueta. I en atac, Arango i Güiza. A la banqueta, vora el tècnic, Lux, Molinero, Nunes, David Navarro, Ibagaza, Trejo i el futbolista del filial Emilio Nsué.

El Mallorca inicià el partit concentrat, decidit a guanyar i dir adéu definitivament a la zona baixa de la classificació. Així, Güiza, sol davant Diego López, no encertà quan encara no es complia el minut cinc. El porter del Vila-real encertà a rebutjar la pilota a córner.

El Mallorca semblava, per moments, millor posicionat, però el Vila-real no tardà a demostrar la seva vàlua. Ben aviat, el conjunt de Castelló era l'amo del partit. Nihat provocà el lluïment de Moyà i, acte seguit, una centrada de Pires sobre Cazorla acabà en penal. Rodríguez Santiago considerà que la innecessària entrada d'Héctor a Cazorla era falta i assenyalà el punt fatídic. De res no serviren les protestes dels mallorquinista i Rossi inaugurà el marcador. La jugada era, com a mínim, dubtosa, però...

El Vila-real era, aleshores, millor davant un Mallorca que, en tot cas, mai no renuncià al triomf. Un rigorós penal de Godín sobre Ballesteros fou transformat per Basinas en el gol de l'empat.

El Vila-real incrementà el seu domini en el darrer tram de la primera meitat i Moyà, una vegada més, es va convertir en heroi quan va treure una mà prodigiosa davant Godín. I encara abans d'arribar al vestidor, el porter binissalemer va salvar el gol davant Nihat.

Els primers minuts de la segona part foren de major domini i millor joc del Vila-real. No tardà gaire el Mallorca a mostrar les ungles davant l'equip de Pellegrini que, amb el pas dels minuts, anava perdent força. Ambdós equips disposaren d'oportunitats, però les errades en atac i els encerts dels respectius porters evitaren el gol.

Manzano mai no renuncià els tres punts i donà entrada a Ibagaza en substitució de Tuni. Faltava poc més d'un quart d'hora pel final quan Güiza envià la pilota per sobre el travesser de Diego López.

I en el minut 77, Dani Güiza va tenir una clamorosa oportunitat, que no va encertar. El partit s'apagava, però Nsué encara va tenir temps de debutar a Primera.