• Màx: 19°
12°

Un punt de coratge

2-2: El Mallorca igualà un partit a l'Espanyol que se li féu costa amunt a la primera part amb l'expulsió de Ballesteros

69004
Güiza celebra el segon gol vermellenc, que va dur la seva marca d'autèntic davanter centre. No perdona dins l'àrea quan en té l'oportunitat. | MONSERRAT.

MALLORCA: Moyà (1), Héctor (1), Ballesteros (0), Nunes (1), Fernando Navarro (2), Basinas (1), Varela (1), Arango (2), Ibagaza (2), Borja Valero (2) i Güiza (3).
Jonás Gutiérrez (1) substituí Basinas en el minut 62 i Víctor (1) suplí Güiza, lesionat en el canell, en el minut 83.
ESPANYOL: Kameni (1),Zabaleta (1), Torrejón (1), Jarque (1), Clemente (1), Moisés Hurtado (1), Lola (1), Valdo (1), Riera (1), Luis García (1) i Raúl Tamudo (1).
Lacruz (1) substitutí Raúl Tamudo en el minut 58, De la Peña (1) entrà per Lola en el minut 70 i Jonatas (-) suplí Luis García en el minut 87.
ÀRBITRE: Undiano Mallenco (0) del comitè navarrès. Amonestà Ibagaza en el minut 27, Jarque en el minut 39, Fernando Navarro en el minut 53, Basinas en el minut 57, Varela en el minut 58, Güiza en el minut 58 i Héctor en el minut 74. Expulsà Sergio Ballesteros en el minut 24 amb vermella directe per un possible penal sobre Raúl Tamudo, i a Clemente per doble amonestació en el minut 54 â"la primera l'havia vista en el minut 31â". Deixà sense sanció un clar penal de Torrejón sobre Dani Güiza i assenyalà un rigorós penal de Ballesteros sobre Tamudo.

GOLS: 1-0: minut 2, Arango, de fort xut amb la cama esquerra.
1-1: minut 20, Luis García treu una falta des de l'esquerra i Arango intenta rebutjar amb el cap, però la pilota entra dins la porteria de Moyà.
1-2: minut 26, Raúl Tamudo, de penal.
2-2: minut 68, bona passada de Fernando Navarro, gran control de Güiza a l'interior de l'àrea i millor rematada encara de l'andalús, seca i rasa, que Kameni no pot aturar.
INCIDÈNCIES: 16.095 espectadors presenciaren el partit en directe a l'Ono Estadi.

PEP VERGER. Palma.
Undiano Mallenco acabà amb la ratxa del Reial Mallorca, que empatà (2-2) amb l'Espanyol en un duel intens. L'àrbitre deixà sense sanció un clamorós penal sobre Güiza amb 1-0 en el marcador i expulsà Ballesteros després d'assenyalar un rigorós penal del central sobre Tamudo. L'expulsió del visitant Clemente a la segona part facilità l'empat del Mallorca, que va fer mèrits per culminar una nova remontada.

Manzano, tal i com estava previst, alineà d'inici el mateix onze que retornà de Huelva amb els tres punts. Ernesto Valverde no presentà tampoc canvis a Son Moix i alineà els futbolistes que havien guanyat a Madrid. Mallorca i Espanyol arribaven al partit en ratxa, en un gran moment.

El conjunt de Manzano, ben al contrari que en altres partits, inicià el duel amb intensitat i ben concentrat.
Just s'havien disputat dos minuts quan Arango aprofità un servei d'Ibagaza per inaugurar el marcador amb un impressionant xut amb l'esquerra. El Reial Mallorca estava millor posicionat, acaparava la possessió, mentre que els homes de Valverde tenien serioses dificultats per moure l'esfèric. El conjunt de Manzano tingué la sentència definitiva al seu abast, però el navarrès Undiano Mallenco no sancionà un clar penal de Torrejón sobre Güiza. L'àrbitre deixà continuar el joc i de res no serviren les protestes del davanter mallorquinista. Havia estat penal, però...

L'Espanyol no és a la zona alta de casualitat. Una falta lateral botada per Luis García fou rebutjada per Arango amb el cap en el primer pal. Li sortí una rematada quasi perfecte, que Moyà no pogué aturar. Quina mala sort! Què injust!

El Mallorca era millor, però l'Espanyol havia empatat. Els ensurts pels homes de Manzano no acabaren, ja que Ballesteros fou expulsat en el minut 24, després que Undiano Mallenco assenyalàs un rigorós penal del central mallorquinista sobre Raúl Tamudo. El davanter espanyolista avançà l'Espanyol des del punt fatídic.

Gregorio Manzano reorganitzà l'equip situant Héctor com a central i baixant Varela fins a la banda dreta de la defensa. Borja Valero escorava la seva posició fins a la banda i Güiza es mantenia com a únic atacant.

L'Espanyol havia aconseguit capgirar el partit sense fer pràcticament res i tenia ara tots els avantatges per aconseguir el triomf, ja que el Mallorca jugava només amb deu. Però el conjunt de Manzano és enguany expert en remuntades i restaven molts minuts per arribar al final del partit.

El Mallorca, tot i la inferioritat, plantà cara. Ibagaza fou amonestat abans que es complís la primera mitja hora per simular penal. En aquesta ocasió, encertà Undiano Mallenco. El cronòmetre avançava, però el marcador ja no es va moure. El Mallorca, emperò, mostrava els seus primers símptomes de nerviosisme.

La segona meitat començà sense canvis. El Mallorca ho intentava, però l'Espanyol no és ni el Valladolid ni el Getafe. La remuntada era possible, però en aquesta oportunitat els homes de Manzano tenien seriosos problemes per acaparar la possessió de l'esfèric. Ben al contrari, era l'Espanyol qui dominava territorialment i controlava la pilota.

Però el partit canvià, i de quina manera, quan Clemente va veure la segona cartulina admonitòria i hagué d'abandonar el terreny de joc. Valverde no tardà en moure fitxa i donà entrada Lacruz, que suplí Tamudo. Manzano, poc després, oferí minuts a Jonás, que suplí Basinas. El Mallorca era ja millor quan Güiza, després d'un excepcional control dins l'àrea, superà Kameni amb un gran xut.

El partit era viu, la pilota viatjava de porteria a porteria, però el conjunt de Manzano era ara superior. La remontada era possible, però ahir no arribà.