• Màx: 18.04°
  • Mín: 14.71°
17°

Un desatre

3-0: El Betis de Cúper humilia el Mallorca després de l'expulsió de Ballesteros en el minut 36

60258
El lateral del Betis Fernando Vega rebutja la pilota davant el davanter mallorquinista Dani Güiza, que fou expulsat en el minut 90 de joc.
| EFE

PEP VERGER.
Humiliats! El pitjor Mallorca, indolent, sense la mínima actitud exigible a un grup de professionals, insegur en defensa, sense idees ni verticalitat en el centre del camp i quasi inèdit en atac, fou golejat (3-0) pel Betis d'Héctor Cúper.

Mai no sabrem ja què hauria passat si l'àrbitre Ontanaya López no hagués expulsat Sergio Ballesteros en el minut 36, però aleshores el Betis ja era superior. La realitat és que l'equip de Manzano mai no va saber jugar amb deu homes i es mostrà extremadament conservador. El pitjor, en tot cas, no fou la contundent derrota, sinó el fet que diumenge que ve, previsiblement "si el Mallorca no presenta recurs", no podran jugar ni Ballesteros ni Güiza, que fou expulsat en el minut 90.

El partit era especial, ja que Cúper és un dels mites vius de la història del Reial Mallorca. La popularitat del tècnic de Lanús disminuí amb el seu esquizofrènic i poc afortunat retorn, però les històriques temporades que protagonitzà quedaran sempre a la memòria dels aficionats. Manzano, dissortadament, és el present del club. Ahir, el tècnic andalús recuperà Ballesteros i Pereyra i retornà a la banqueta David Navarro i Basinas. L'uruguaià Gonzalo Castro, titular dimecres davant el Valladolid, quedà a Palma, però Tuni no fou l'escollit per ocupar un lloc a l'onze titular. Varela, exjugador del Betis, disposà d'una nova oportunitat, mentre que Jonás Gutiérrez es col·locava així a la banda esquerra. En atac, com estava previst, Arango acompanyà Güiza. De sortida, la pilota viatjà de porteria a porteria en un partit que es plantejà vibrant. El Betis exercia un lleuger domini territorial, però el Mallorca s'aproximava també amb perill a les rodalies de Ricardo.

Tradicionalment, els equips de Cúper estan presidint per l'ordre i són conjunts sòlids en defensa, ben treballats. El Betis, ben aviat, es mostrà poderós de mig camp endavant, però també mostrà les seves inseguretats en defensa, que el Mallorca no va poder aprofitar. El partit era obert, però el gol podia arriba en qualsevol moment. Sobis va quedar sol davant Moyà just abans que es complís la primera mitja hora, però el binissalemer, excepcional, rebutjà l'esfèrica.

La jugada polèmica del partit arribà en el minut 36 quan Caffa agafà de la camiseta Ballesteros. El central mallorquinista intentà fugir de l'esquerrà del Betis i li pegà una manotada. Ontanaya López no ho dubtà i expulsà Ballesteros. Manzano reorganitzà l'equip i situà Varela de central, envià Jonás a la banda dreta, situà Arango a l'esquerra, i quedà així Güiza com únic davanter. Regnava aleshores el desconcert, tant a la banqueta com al terreny de joc. Manzano mogué peça i donà entrada a David Navarro en substitució de Varela. S'arribà així al descans amb patiment, però amb el resultat inicial.

El Betis tenia l'avantatge de tenir un futbolista més, però no podia frissar, ja que el Mallorca disposa de qualitat suficient per decidir el partit en qualsevol contracop. Manzano cercà consistència defensiva i donà entrada a Basinas en substitució d'Ibagaza.

Just en iniciar-se el segon temps, Xisco, de cap, provocà el lluïment de Moyà. Les complicacions per Manzano no s'acabaven, ja que Borja Valero hagué de substituir Jonás, lesionat. El domini del Betis era total, absolut. El Mallorca estava contra les cordes, però Guiza quedà sol davant Ricardo. No encertà. Un minut després, Xisco aprofitava una centrada de Caffa per inaugurar el marcador. El partit estava decidit, però quan la derrota és mínima sempre queden esperances. El Betis continuà dominant, i Odonkor, que havia sortit per Caffa, destrossava Navarro. Sobis, amb un fort xut, féu el segon i Edu, amb el Mallorca ja entregat, feia el tercer al darrer minut.