lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°

Laporta: «Ronaldinho i Etoo continuaran al Barça»

Rijkaard serà el tècnic i es fitxaran entre quatre i sis futbolistes per a la temporada pròxima

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha garantit la continuïtat de Ronaldinho i de Samuel Etoo, com també la del tècnic Frank Rijkaard, i anuncià «una renovació important» que inclourà la contractació d'entre 4 i 6 jugadors. En la seva valoració de final de temporada, Laporta, no donà noms d'altes ni de baixes. Els únics que esmentà directament foren Samuel Etoo i Ronaldo de Assis i el tècnic Frank Rijkaard, per assegurà que la directiva compta amb ells i que tots tres li havien comunicat la intenció de continuar en el pròxim projecte. A més, Laporta precisà les contractacions a realitzar per a la temporada pròxima, en el sentit que el Barcelona cerca un lateral esquerre, un central, un o dos migcampistes i un o dos davanters, amb independència de les altes de dos jugadors del filial (Giovani dos Santos i Bojan Krkic) que s'integraran en el primer equip.

Per tot plegat, reconegué de manera implícita les negociacions iniciades pel Barcelona per contractar Abidal (lateral esquerre del Lió); Christian Chivu (central, Roma); Yaya Touré (migcampista, Mònaco) i Thierry Henry (davanter, Arsenal). «La intenció és que hi hagi un nombre de baixes que il·lustrin una renovació», insistí Laporta, a més d'assegurar que «ni Ronaldinho ni Etoo no estan en venda», perquè «són dos jugadors que volem per al futur».

Per tot això, el dirigent blaugrana no preveu la possibilitat de traspassar cap de les dues figures de l'equip. «Entenem que quedaran per les declaracions que han realitzat i, a més, nosaltres volem que continuïn», insistí. Laporta va recalcar que Rijkaard «serà l'entrenador de la temporada pròxima» i va aclario que l'holandès té «la màxima motivació», un «coneixement absolut de la situació» i «és conscient de les errades comeses aquesta vegada» perquè no tornin a repetir-se.

Anuncià que «de manera unànime» la junta directiva desitjava la continuïtat de l'entrenador. «Vol continuar, està molt motivat i desitja que comenci la temporada que ve», comentà.

El president considerà que tant la secretaria tècnica (Txiki Beguiristain) com el cos tècnic i el vestidor es troben «en una situació de decepció» pel desenllaç final de la campanya, i que per això les decisions de futur són «d'ajustament perquè tot funcioni bé». «Després d'una temporada sense guanyar res d'important, s'ha de fer una renovació important», explicà Laporta, per confessar que l'eliminació de la Copa fou «molt dolorosa», com també el final de la Lliga. «No sabrem valorar la gravetat de la situació, però allò succeït ens servirà d'experiència», afegí el mandataria blaugrana. Laporta no considera que cometés cap errada quan parlà de la possibilitat de fer història, al principi de la temporada, i de guanyar els set títols en joc. A continuació, el president assegurà també que José Ramón Alexanco continuarà com a encarregat del planter, i que Quique Costas serà baixa en el filial. Finalment, explicà que el club està pendent de la nacionalització del mexicà Dos Santos, un dels més prometedors del filial, amb vista a la seva inclusió en el primer equip per a la pròxima temporada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.