algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.08°
10°

Hi ha un doblerada

La Lliga afronta la seva setmana més decisiva i ja circulen notícies que apunten que el Mallorca cobrarà 500.000 euros per derrotar el Reial Madrid al Santiago Bernabéu

Es veia venir. S'ha arribat a la darrera jornada de Lliga amb tot per decidir i el Reial Mallorca, darrer rival d'un Reial Madrid que depèn de si mateix per proclamar-se campió, en l'ull de l'huracà.

L'equip que entrena Gregorio Manzano haurà de conviure al llarg d'aquesta decisiva setmana amb l'allau de notícies, rumors i especulacions que es crearan al voltant del transcendent partit del Bernabéu.

Els rumors sobre maletins no s'han fet esperar i des de les pàgines del diari Marca i algun portal d'internet ja s'assegura que el Reial Mallorca podria cobrar una prima de més de 500.000 euros per guanyar o empatar al camp del Madrid i impedir d'aquesta manera la celebració del títol per part del conjunt blanc.

Cal recordar que les primes a tercers, encara que aquestes siguin per guanyar, estan prohibides per llei, ja que aquestes s'acostumen a fer-se efectives amb doblers negres i per tant no es declaren a Hisenda. Malgrat tot, els futbolistes, que curiosament afirmen no haver-ne cobrat cap mai, no les veurien amb mals ulls.

Des que el Mallorca assolí l'objectiu de la permanència, els seus jugadors han estat preguntats constantment pel tema, ja que el calendari ha volgut que el conjunt balear s'enfrontàs en les tres darreres jornades, i sense jugar-se res, amb l'Athletic de Bilbao -equip que lluita per eludir el descens-, el Sevilla i el Reial Madrid -candidats al títol. El migcampista argentí Guillermo Pereyra assegurà dies enrere que «els maletins per guanyar sempre són benvinguts, encara que no n'he vist cap», mentre que el seu compatriota Jonás Gutiérrez comentà que «no acceptar una prima per fer la teva feina i guanyar és de beneits».

Aquest hipotètic maletí amb 500.000 euros que li ofereixen per aigualir la festa del Reial Madrid no és el primer que li han «col·locat» al Mallorca. També es va especular en el seu dia amb una possible prima de 18.000 euros per jugador si es derrotava l'Athletic de Bilbao a Sam Mamés. El conjunt de Manzano va perdre aquell partit i ja no se'n tornà a parlar més. Ara el conjunt balear torna a ser el centre de totes les sospites. Des del Mallorca neguen qualsevol trucada, contacte o oferta d'altres clubs.

No cal ni dir que la presumpta prima arribaria a l'illa procedent de Barcelona i Sevilla, beneficiaris de la desfeta del Madrid.

L'HOME DEL MALETÍ.
El famós home del maletí ha tornat a sortir a escena. Aquesta figura de qui, igual que el monstre del llac Ness, tothom n'ha sentit a parlar però ningú no l'ha vist, acostuma a aparèixer en els mitjans de comunicació quan arriba alguna cita important. N'hi ha de dues categories: els que arriben carregats de doblers per pagar un suborn o premien l'equip o esportista que es deixa guanyar, i els que primen per guanyar. Dels primers tothom en renega i estan mal vists; en els segons no hi ha unanimitat. En tot cas, ambdós estan prohibits per llei.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.