• Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Més a prop

4-3: El Mallorca retalla a un punt la diferència amb el Llevant després de guanyar l'Athletic de Bilbao en un partit dramàtic

91736
Okubo mostra una cinta amb el sol ixent. MONSERRAT

Tomeu Martí

El somni és ara més a prop que mai. La permanència és tan propera que ja es pot acaronar amb els dits. És a un punt, o millor dit a un punt i mig, ja que hem de comptar que el golaveratge és favorable al rival en aquesta cursa fraticida final, el Llevant.

Ahir el Mallorca va fer el que havia de fer: guanyar (4-3) el partit davant un Athletic de Bilbao que aquesta temporada mereix el títol de la irregularitat i la imprevisibilitat.

Va ser un partit èpic, però sobretot va ser un partit boig. El Mallorca va fer un primer quart d'hora excel·lent i una segona meitat molt bona, en canvi, la darrera mitja hora de la primera meitat va ser el Mallorca desordenat i càndid que hem patit durant la major part d'aquesta temporada.

El tècnic Héctor Cúper sorprengué tothom apostant per un duet atacant inèdit: Okubo i Víctor. Però el cert és que, amb l'ajut de la nefasta defensa bilbaïna, la jugada li sortí bé. Okubo provocà la jugada del penal que significà el primer gol i marcà (de cap!!) el tercer gol. Víctor marcà els altres dos.

El partit començà molt igualat, però amb un plantejament del Mallorca més intel·ligent, que propicià que al minut 10 s'avançàs en el marcador. Un penal comès sobre Okubo va ser transformat per Farinós.

El Mallorca tenia controlat el matx i al minut 18, dues rematades seguides dels davanters mallorquinistes varen ser aturades per Aranzubia.

Al minut 27, el jove Llorente aconseguí l'empat, controlà la pilota dins l'àrea i de xut ras i ajustat superà Moyà. L'Athletic s'havia fet amb el control del matx i al minut 29, Moyà hagué de fer una bona intervenció per evitar el gol. Gol que arribaria al minut 30, en ple desconcert mallorquinista. Gurpegui rematà un córner, la pilota tocà en Pereyra i entrà dins la porteria.

El Mallorca semblava haver perdut la xaveta i estar perdent la categoria. En el minut 36, Ezquerro s'escolà entre dos defensors i la seva ramatada va ser rebutjada per Moyà. En el minut 43, l'àrbitre hauria pogut assenyalar un penal de Iuliano sobre Llorente, però no ho va fer.

A la segona meitat tot canvià. El Mallorca sortí convençut de les seves possibilitats i els jugadors, a diferència del que ha passat al llarg de la temporada, es deixaren la pell en el camp. En el minut 46 Arango tragué una falta i envià la pilota al travesser. En el minut 48, Víctor controlà la pilota dins l'àrea del Bilbao, xutà i la pilota, després de tocar en el cos de Lacruz, entrà dins la porteria.

El Mallorca agafava embranzida i tres minuts després s'avançava. Va ser una gran jugada de Campano que penjà la pilota a l'àrea i Okubo, lliure de marcatge, marcà amb el cap.

L'emoció no s'acabà aquí. Al minut 58, Orbaiz aconseguí l'empat a tres gols en treure una falta amb un tret dur i col·locat que entrà per l'escaire de la porteria de Moyà.

El partit havia embogit, era un anar i venir, en el minut 60 Campano disposà d'una bona ocasió peró la rematada li sortí massa alta. Al minut 62 arribà el deliri, una bona combinació entre Campano i Víctor va ser rematada per aquest a gol. Era el 4-3 que a la fi seria definitiu. A partir d'aquí el Mallorca es dedicà a rompre el partit i a fermar els tres punts que el col·loquen a les portes de la salvació.