nubes dispersas
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
11°

La Policia autonòmica es nodrirà de municipals i podria operar al 2010

El model del Govern reserva places a membres de les forces estatals

La futura Policia autonòmica de les Illes Balears es nodrirà bàsicament d'agents de les policies locals i podria començar a funcionar entre el 2009 i el 2010, tres anys després que s'aprovi la reforma de l'Estatut d'Autonomia, que en possibilita la creació.

Així ho avançà ahir el director general d'Interior, Joan Rotger, qui, juntament amb el conseller, José María Rodríguez, i el gerent de l'Institut Balear de Seguretat Pública, Joan Feliu, presentaren un informe sobre la situació dels policies locals a les Illes i els canvis que es fan per assolir aquest objectiu.

Segons el model que vol aplicar el Govern, molt similar al navarrès, la Policia autonòmica també reservaria un percentatge de places per a agents de les actuals forces i cossos de seguretat de l'Estat. Un pic operativa, i després d'un període transitori de tres anys, Policia Nacional i Guàrdia Civil continuarien operant en qüestions que escapen de l'àmbit balear i les policies locals es mantendrien per a aquells municipis que ho volguessin.

El gerent de l'Institut Balear de Seguretat Pública, Joan Feliu, reconegué ahir que totes les tasques que s'estan fent actualment per «potenciar» les policies locals tenen per objectiu convertir aquests cossos en l'embrió de la futura Policia autonòmica. Amb aquesta finalitat, des de l'any 2003 s'han incrementat els cossos municipals amb 715 agents -ara ja n'hi ha 2.626 a tot Balears, comptant els policies turístics- i s'ha augmentat considerablement la seva formació, passant de les 600 hores anteriors a les 800 actuals.

El conseller Rodríguez recalcà els esforços del Govern per modernitzar aquestes policies locals i destacà, en aquest sentit, els 15 milions d'euros invertits en els darrers dos anys i mig per, entre altres, renovar el seu parc mòbil. Actualment, els agents municipals de les Illes disposen de 938 vehicles, un 60% dels quals són motos. Ara mateix, només hi ha tres municipis de l'Arxipèlag que no tenen agents -Buger, Estellencs i Mancor de la Vall- i cinc més que només en tenen un.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.