Màxima efectivitat i tercer triomf consecutiu (2-1)

El conjunt d'Aragonés va saber aprofitar les oportunitats molt millor que un Betis sense gaire punteria

71520
El Betis posà en evidència la defensa vermella en un grapat d'ocasions. | T.M.
2 MALLORCA: Leo Franco (1), Cortés (1), Lussenhoff (1), Niño (1), Poli (1), Colsa (1), Txomin Nagore (1), Campano (3), Nené (2), Etoo (1) i Correa (1).
Bruggink (1) entrà en el lloc de Nené en el minut 62, Raul Martín (1) substituí Nagore en el minut 78 i Stankovic (-) rellevà Etoo en el minut 85.
1 BETIS: Contreras (1), Rivas (1), Juanito (0), Lembo (0), Fernández (1), Ito (2), Arzu (2), Joaquín (2), Ismael (2), Fernando (0) i Martín Palermo (1).
Antoñito (1) entrà en el lloc d'Ismael en el minut 75 i Cañas (-) entrà en substitució de Lembo en el minut 87.
ÀRBITRE: Mejuto González, del col·legi asturià, tingué una actuació correcta tot i que va ser massa permissiu amb el joc dur dels visitants. Mostrà targeta groga a Rivas en el minut 52, Fernández en el minut 81 i Niño en el minut 89.
1-0: minut 25, Bona jugada de Nené per la banda esquerra, penja l'esfèrica damunt l'àrea i allà, Campano remata molt bé amb l'interior del peu dret a gol.
1-1: minut 37, Joaquín s'interna a l'àre, arriba fins a la línia de fons, fa la passada de la mort cap a la línia frontal de l'àrea, on Palermo remata i la pilota entra dins la porteria després de tocar al pit de Niño.
2-1: minut 82, Campano controla la pilota, es desfà d'Ito i engalta un fort xut des de fora de l'àrea i bat per baix Contreras.
INCIDÈNCIES: Mitja entrada a l'estadi Son Moix. Terreny de joc en bones condicions. Abans de començar el partit es guardà un minut de silenci en memòria dels espies espanyols morts a Iraq. El Betis jugà amb el seu segon equipatge, tot verd i amb una màniga blanca.

El Mallorca derrotà el Betis (2-1) gràcies a dos espectaculars gols d'Alejandro Campano, que va ser el gran protagonista del matx i que marcà la diferència entre dos equips que estaven igualats a la classificació. El Betis demostrà que té bons solistes, però que li falta molt per aconseguir que funcionin com una coral harmònica. Ahir, Joaquín i Martín Palermo no varen ser capaços de culminar les ocasions de què disposaren. En canvi, el Mallorca sí que ho va fer. Aquesta va ser la clau del partit.

Un Mallorca fluix en defensa, però efectiu en atac, s'imposà a un Betis lent, poc conjuntat, possiblement a causa de les baixes, i amb poca fortuna davant la porteria. Pel que fa als plantejament tàctic dels tècnics, aquests oferiren poques sorpreses, Luis Aragonés situà el seu habitual 4-4-1-1, i per ventura, allò que crida més l'atenció varen ser els experiments que realitzà durant la darrera mitja hora del joc, que semblen donar a entendre que ja li cerca una ubicació a Finidi. Pel que fa a Víctor Fernández, plantejà un 4-2-3-1, que no amagà la falta que li fan Denilson i Assunçao a la seva esquadra.

El partit començà amb el Betis duent la iniciativa, per bé que la possessió de la pilota era alterna. El conjunt sevillà cercava amb més intensitat la porteria rival i així gaudí de les primeres ocasions del matx. En el minut 6, Ito assajà un xut fort i intencionat, que sorprengué un avançat Leo Franco. La pilota s'estampà contra el travesser. El rebuig va ser rematat per Joaquín, però Leo Franco interceptà l'esfèrica.

En el minut 20 arribà una nova ocasió clara per als bètics, Lussenhoff controlà una pilota fàcil, però patinà i la regalà a Ismael, qui encarà, totsol, Leo Franco que desbaratà novament l'acció ofensiva visitant.

Contràriament als de Fernández, els d'Aragonés sí que saberen aprofitar les seves oportunitats. Corria el minut 25, quan Nené, un del millors homes ahir, s'internà cap a l'àrea per la seva banda, es va desfer d'un defensor, penjà la pilota cap al segon pal, allà, Campano, lliure de marcatge i amb un toc magistral amb l'interior del peu dret, aconseguí el primer gol mallorquinista.

Malgrat el gol, era el Betis el que continuava duent la iniciativa i en el minut 37, Joaquín protagonitzà una entrada fins a la cuina i des de damunt mateix de la línia de fons, realitzà la pasada de la mort cap a la línia frontal de l'àrea, on Palermo engaltà un xut molt desviat. La pilota pegà al pit de Niño i acabà dins el marc mallorquinista. La primera meitat finalitzà amb empat.

La segona part començà amb domini mallorquinista que, passat el primer quart d'hora s'anà esvaint. En el minut 48, Correa provà un xut des de fora de l'àrea i la pilota sortí fora, però molt a prop del pal dret de la porteria de Contreras. En el minut 61, Campano féu una bona assistència a Correa, que feu un xut massa creuat.

El Betis anà recuperant el domini. En el minut 66, una brillant jugada de Joaquín acabà sent rematada per Palermo per damunt el travesser i al minut 72, Arzu botà una falta que també sortí fora per poc. La sentència arribà al minut 82, quan Campano controlà la pilota, es va desfer hàbilment d'Ito i engaltà un fort dispar que baté per baix Contreras. El Betis ja no reaccionà i el Mallorca sumà els tres punts.