algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El futbol illenc plora la mort del periodista

El món de la pilota lamenta la pèrdua d'un dels seus grans defensors i destaca la seva dedicació


«Tant de bo que allà on va en Biel Genovart hi hagi futbol base perquè ell pugui continuar escrivint». La redacció de Diari de Balears se suma a aquest desig del fins fa poques dates president de la Federació Balear de Futbol, Antoni Borràs del Barrio. La totalitat del futbol balear va rebre la notícia ahir horabaixa sota una forta commoció i, sobretot, recordant la gran tasca que va dedicar el company Gabriel Genovart al futbol regional de les nostres Illes.

Genovart era una persona que tenia molt de caràcter i a la vegada es feia estimar per aquells que el rodejaven i això és el que demostraren ahir moltes persones vinculades al futbol balear, que recordaren amb emoció el nostre company com una persona que havia dedicat tota la seva vida a intentar millorar la qualitat del nostre futbol regional.

«Mereix un gran homenatge de tot el futbol balear», explica Borràs, qui admet que per a ell «sempre ha estat un amic». També des de l'àmbit federatiu, l'exvicepresident Manuel López Laca afirma que «el futbol balear li deu molt». «El futbol base ha perdut el millor defensor que podia tenir. El fet que no hagi aturat d'escriure entre els 60 i els 86 anys és únic; ningú no ho ha fet mai», afegeix López Lacal, que tenia una llarga amistat amb Gabriel Genovart.

També el nou president de la Federació, Miquel Bestard, recorda amb emoció Genovart: «Va lluitar sempre per arreglar tot allò que estava malament en el nostre futbol. A vegades pensàvem que s'hi ficava massa, però sempre ho feia pel nostre bé. Va viure una vida molt intensa, dedicada al seu peculiar periodisme, que només ell podia fer».

Però si hi ha alguna institució que s'hagi de sentir especialment trista aquest cap de setmana, aquesta és l'Atlètic Balears. Genovart va fer tot i més a favor del seu club de tota la vida, fins i tot aquesta darrera temporada, quan les coses no pintaven tan bé.

Des de l'estadi de la via de cintura el recorden figures com el seu actual entrenador, Nico López, que explica amb curiositat: «Jo estic a punt de fer 38 anys i a ca meva sent a xerrar d'ell des de fa uns 32 anys». López té un consol dins la tristor: «Almanco podem dir que se'n va tranquil perquè ha viscut la vida molt intensament i mai, fins aquests darrers mesos, havia tingut una malaltia greu».

El capità de l'Atlètic Balears és Andreu Llistó, que va quedar al club enguany per amor als colors, el mateix afecte que tenia Biel Genovart per tot allò que envoltava el conjunt blanc-i-blau. Llistó era també amic seu: «Als jugadors sempre ens havia defensat i a la plantilla tots l'apreciàvem molt. A vegades donava pals als directius i era precisament perquè estimava molt el club».

Una altra de les persones relacionades amb l'Atlètic que conexia molt bé Gabriel Genovart és el directiu Fernando Miró. «Estimava molt el futbol», explica Miró, que no té cap problema en assegurar que «és l'únic que ha cuidat sempre del futbol de ca nostra». «El futbol mallorquí perd una gran persona», afegeix.

Genovart també era una institució entre els clubs de la Part Forana. «S'ha mort el nostre esport de la Part Forana», assegura l'expresident del Reial Mallorca, Tomeu Beltran, el qual destacava la seva plena dedicació al futbol més pobre.

«La condició de 'balearico' l'ajudà a anar contra els poderosos i dedicà la seva vida a defensar els modests. És una gran pèrdua pel futbol balear i pel periodisme esportiu». «Sempre recordaré quan em xerrava de Xisco Muñoz i Albert Riera quan eren petits. On són ara?», es demanà Beltran. Finalment, el president de la UE Poblera, Xisco Mir, afirma que «tot Mallorca el coneix perquè s'ha fet estimar molt». «EBalears es comprava molt per aquí gràcies a la seva columna», explica el màxim mandatari pobler.

Genovart també tenia amics entre els polítics. L'exregidor de turisme, Joan Bauçà, havia compartit amb ell moltes estones. «Era un gran amic dels seus amics i ha lluitat tota la vida pel fubol d'aquí», relata Bauçà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.