muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Florentino Pérez: «El projecte Del Bosque estava esgotat»

El president justificà ahir en una llarga roda de premsa la no-renovació del tècnic

El president del Reial Madrid, Florentino Pérez, justificà ahir la decisió del club de no renovar el contracte a Vicente del Bosque a causa dels «símptomes d'esgotament» i «perquè no era l'entrenador avinent per al futur del club». El president del Reial Madrid inicià la seva compareixença explicant les circumstàncies de la reunió de dimarts en un restaurant, i en la qual es prengueren les mesures de no renovar l'entrenador, Vicente del Bosque, ni el capità Fernando Hierro.

«Estiguérem devers sis o set hores reunits perquè els assumptes eren importants i, després de les decisions adoptades, trob necessari comparèixer per explicar-ho tot un poc», comentà. «El Madrid té un nivell d'exigència màxima en tots els nivells i és necessari abstreure's de la passió per prendre decisions: la junta directiva ha analitzat què és el millor per al futur del club», digué.

El màxim dirigent de l'entitat va posar un èmfasi especial en l'«absència d'interessos econòmics» entre els directius i en la necessitat d'un canvi, «perquè s'ha acabat un cicle». «Tots tenim un gran apreci personal i una enorme estima per Del Bosque, com qualsevol soci: és un home de la casa que serà sempre al cor dels madridistes», digué.

«Després de moltes hores de reflexió, arribàrem a la conclusió que Del Bosque havia completat un cicle i que presentava símptomes d'esgotament i trobàrem que no era l'entrenador de futur del Madrid», afegí. «Pot semblar dur i cruel, però darrere de nosaltres hi ha centenars de milions de persones i hem de prendre les decisions amb el cap», destacà.

El president va defensar el moment triat per adoptar aquestes mesures. «És bo fer un canvi a temps: necessitam saba nova en la nostra organització i és millor prendre mesures així després del triomf que després d'una derrota», va apuntar. En tot cas, fa dos mesos Del Bosque semblava gairebé renovat i tot apunta que el partit a Torí, amb la Juventus, podria haver estat el punt d'inflexió: «Un partit no marca una trajectòria, però els dos darrers mesos han estat de reflexió intensa i ens hem temut que arriba un nou cicle, i que necessitàvem una altra persona. Els símptomes d'esgotament de Del Bosque han estat progressius. Hem pensat en els pros i els contres i només el temps dirà si ens hem equivocat».

Pérez no revelà el nom de l'entrenador nou, si bé no negà tampoc els contactes amb Carlos Queiroz, l'ajudant d'Alex Ferguson en el Manchester. «L'entrenador nou ha de tenir una imatge d'acord amb la del Madrid: no necessitam cap entrenador estrella, però sí que tengui un bagatge més tecnificat. Allò més fàcil era renovar Del Bosque per un any, però o bé l'havíem de renovar a llarg termini o bé cancanviar-lo», explicà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.