cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.09°

Tercer triomf consecutiu del Mallorca

0-1: Pràctic i efectiu, derrota el Betis a l'exili del Calderón

97718
Albert Riera protegeix l'esfèrica davant la pressió de Luis García. | ALFAQUÍ.
0 BETIS: Prats (2), Varela (1), Rivas (1), Juanito (0), Luis Fernández (1), Arzu (0), Assunçao (1), Capi (1), Joaquín (2), Denilson (1) i Casas (0).
Fernando (1) substituí Arzu en el minut 46 i Joao Tomas (1) entrà per Casas en el minut 74.
1 MALLORCA: Leo Franco (2), Cortés (1), Olaizola (2), Miquel Àngel Nadal (3), Poli (1), Àlvaro Novo (1), Lozano (1), Ibagaza (1), Riera (1), Etoo (0) i Pandiani (0).
Marcos (1) substituí Ibagaza en el minut 58, Robles (1) entrà per Etoo en el minut 82 i Carlos (1) suplí Pandiani en el minut 87.

ÀRBITRE: Mejuto González (1) del Comitè Asturià. Amonestà Lozano en el minut 38, Etoo en el minut 45, Leo Franco en el minut 52 i Luis Fernández en el minut 86.
GOL:
0-1: minut 32, una badada de Juanito fa possible que Pandiani recuperi l'esfèric vora l'àrea sevillana. El jugador uruguaià combina amb Etoo, que deixa la pilota a Ibagaza. El migcampista argentí deixa la pilota en curt a Àlvaro Novo, que des de fora de l'àrea connecta un potentíssim xut que deixa sense teranyines la porteria del mallorquí Antoni Prats.
INCIDÈNCIES: Uns 18.000 seguidors del Betis es desplaçaren fins a Madrid. Antonio Asensio Mosbah, propietari del Reial Mallorca, acudí fins al Vicente Calderón a presenciar el partit, en companyia del president del Grupo Z Francisco Matosas. El ministre de Medi Ambient, Jaume Matas, presencià el partit a la llotja presidencial. Els futbolistes del Reial Mallorca lluïren una veta negra en senyal de dol per la recent desaparició de Miquel Caldentey «Calet».

El Mallorca guanyà el Betis, sumà el seu tercer triomf consecutiu i demostrà que, si és capaç de mantenir la seva porteria a zero, serà a la zona alta de la classificació. El grup de Manzano donà ahir un important bot qualitatiu, és ja a la zona mitja-alta de la taula i deixà clar que una bona defensa és la seva millor arma. El Reial Mallorca es presentà en el Vicente Calderón per enfrontar-se al Betis amb la tranquil·litat que dóna haver aconseguit dues victòries consecutives i amb la seguretat que l'equip no ha ofert encara el seu millor rendiment. Gregorio Manzano provà ahir un nou sistema tàctic, amb un sol pivot "Lozano", dos homes de banda "Àlvaro Novo i Riera" i Ibagaza com enllaç amb la parella atacant "Etoo i Pandiani". El tècnic andalús prescindia així de Robles, però col·locava Ibagaza en el lloc on millor resultat ha donat "de punta del rombe del centre del camp.

El partit començà amb domini territorial del Betis, que poc a poc es va anar intensificant. El Reial Mallorca es defensava amb ordre, al temps que cercava sempre que podia la porteria de Prats. Joaquín complicava, com estava previst, l'horabaixa a Poli, mentre que Denilson desbordava amb massa freqüència David Cortès. L'experiència d'Olaizola i Miquel Àngel Nadal fou determinant. Sempre ben col·locats, atents a les ajudes als companys... no tardaren a convertir-se en els homes més destacats de l'equip. El Betis dominava, però no inquietava un inèdit Leo Franco. Ben avançat el primer temps, l'única oportunitat que es podia comptabilitzar era un possible penal sobre Casas que Mejuto González no xiulà.

Però la primera gran ocasió fou per al Reial Mallorca. Es complia el minut 28 quan Miquel Àngel Nadal connectà un gran cop de cap, però Prats encertà a rebutjar l'esfèric. Tres minuts després, una badada de Juanito va fer possible que Pandiani recuperàs l'esfèric i el cedís a Etoo. El davanter camerunès combinà amb Ibagaza que deixa la pilota «morta» perquè Àlvaro Novo connectà un dur i col·locat xut que Prats no pogué aturar. El gol no varià ostensiblement el partit, ja que els homes de Víctor Fernández continuaren dominant territorialment. El conjunt andalús tenia el control de la pilota, la possessió de l'esfèric, però no aconseguia crear una sola ocasió de perill. El pas dels minuts anaren moderant l'empenta del Betis, mentre que el Mallorca començà a sovintejar les immediacions de l'àrea rival. En tot cas, s'arribà al final dels primers quaranta-cinc minuts amb mínim avantatge mallorquinista.

El Betis inicià la segona part amb Fernando sobre el camp "substituí Arzu" i amb un clar i absolut domini sobre el Reial Mallorca. El conjunt andalús tenia tancat l'onze mallorquinista a la seva parcel·la, però els homes de Manzano sortien al contracop sempre que podien. El Betis tenia la pilota, movia l'esfèric al centre del camp, però el Mallorca tenia el partit controlat. Joaquín ho intentà des de fora de l'àrea, però Leo Franco, en dos temps, aturà l'esfèric. Encara no s'havia acomplert el primer quart d'hora quan Gregorio Manzano intentà dotar l'equip de major consistència en el centre del camp. Entrà Marcos i es retirà Ibagaza en un clar intent de retenir l'esfèric i anar «matant» el partit. Joaquín, que ja tenia Poli del tot embogit, s'internà fins a la línia de fons, cedint la pilota enrera perquè Casas no encertàs a xutar. La pilota anà fins a Denilson, però Olaizola, sota pals, salvà el gol.

El Betis, a més de dominar, disposava ja de clares ocasions, però no aconseguia empatar. Assunçao, de falta, envià la pilota al travesser, però el marcador continuava amb avantatge mallorquinista. El Mallorca, al contracop, disposà d'una clamorosa ocasió quan una pilota llarga habilità a Pandiani, sol davant Prats, però el davanter envià l'esfèric fora. Acte seguit, Lozano, al segon pal, no encertava a xutar, malgrat no disposar d'oposició. El Betis encarà la recta final del partit amb la seguretat quasi total que ja no seria capaç d'empatar. Manzano cercà més seguretat i un bon de frescor en atac. Etoo i Pandiani abandonaren el terreny de joc en els darrers minuts i Robles i Carlos disposaren d'uns minutets per demostrar la seva vàlua. Mejuto González afegí quatre minuts de suplici, però el partit era clar que estava ja decidit. El grup de Manzano sumava així el seu tercer triomf consecutiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.