Vint minuts són suficients per sentenciar el Betis

El Mallorca golejà el Betis, es col·locà setè i deixa els andalusos amb peu i mig a Segona Divisió

79044
Serrizuela supera Alfonso en una acció del partit. | T. M.
4 MALLORCA: Leo Franco (2), Serrizuela (1), Olaizola (1), Engonga (2), Miquel Soler (2), Paco Soler (2), Lauren (3), Stankovic (2), Ibagaza (2), Eto'o (3) i Diego Tristán (2).
Julián Robles (1) substituí Paco Soler en el minut 73 i Romerito (-) entrà per Ibagaza en el minut 86.
0 BETIS: Prats (1), Karhan (1), Vidakovic (0), Cañas (1), Alfonso (1), Otero (1), Benjamín (2), Filipescu (1), Crosa (1), Finidi (0) i Rivas (0).
Denilson (1) substituí Vidakovic en el minut 21.
ÀRBITRE: Alfonso Pérez Burrull (2) del col·legi càntabre, auxiliat per Raúl Montiel i Joaquín Alonso Méndez. Sense problemes. No ensenyà cap cartulina admonitòria en un partit disputat amb gran esportivitat per un i altre conjunt.
1-0: minut 5, bona combinació entre Eto'o i Tristán que culmina Lauren.
2-0: minut 17, Tristán aprofita una passada d'Eto'o.
3-0: minut 19, Eto'o rep una bona centrada de cap de Tristán i marca.
4-0: minut 69, gran centrada d'Stankovic des de l'esquerra que aprofita Eto'o.
INCIDÈNCIES: 17.985 espectadors presenciaren el partit a l'estadi de Son Moix, deixant una recaptació de 8.119.000 pessetes.

El Reial Mallorca aconseguí una fàcil victòria davant el Reial Betis (4-0) en un partit que els homes de Fernando Vázquez deixaren sentenciat ben aviat. Un gol en el minut cinc i dos més abans que s'arribàs al vint foren més que suficient perquè el Mallorca sumàs tres importants punts. El Reial Mallorca just pot aspirar, quan resten tres jornades per al final, a la setena posició. És a dir, encara té possibilitats d'aconseguir una plaça que et dóna opcions a disputar la Copa de la UEFA la temporada pròxima. Això sí, sempre que l'Espanyol guanyi la Copa del Rei i quedi entre els sis primers de la Lliga. En tot cas, els vermellencs semblen ara tenir mig assegurada una de les posicions que permet disputar la Copa Intertoto.

Ahir, el Betis, que sortí al terreny de joc sabent que l'Oviedo aleshores ja guanyava al Sánchez Pizjuán, fou una caricatura d'equip, malgrat que la derrota fou del tot contundent, vists els mèrits d'uns i altres.

El partit, de sortida, no es presentava gens fàcil per al conjunt mallorquinista, ja que a la imperiosa necessitat de punts del rival, s'afegia el problema de les nombroses baixes. Vázquez, sense Miquel Àngel Nadal, Fernando Niño i Gustavo Siviero, hagué de situar Olaizola i Engonga com a centrals, mentre que Serrizuela tornava a l'onze per situar-se a la banda dreta de la defensa i Miquel Soler ocupava el seu habitual lloc a l'esquerra. En el centre del camp, Paco Soler jugava de pivot, Ibagaza d'enllaç i les bandes eren, com quasi sempre, per a Lauren i Stankovic. I a l'atac, cap novetat, Diego Tristán i Eto'o.

Hiddink deixà Denilson a la banqueta inicialment i situà Vidakovic en el centre del camp, vora Cañas. El cert és que el conjunt sevillà compta amb futbolistes de molta qualitat i és difícilment comprensible la seva trajectòria a la Lliga. Ahir, sortiren golejats de Son Moix, malgrat que disposaren de nombroses ocasions per marcar. La mala fortuna i l'encert de Leo Franco impossibilitaren el gol dels verd-i-blancs, que ja es troben a cinc punts de la permanència.

Una bona combinació entre Eto'o i Tristán va fer possible que Lauren inauguràs el marcador quan just s'havien disputat cinc minuts. El Betis enfilava així el camí del descens i el Mallorca s'atracava a la Intertoto. Una badada defensiva dels homes de Hiddink havia fet possible que el conjunt vermellenc inauguràs el marcador. El Betis agafà el domini territorial del partit i Alfonso, de cap, pogué empatar amb una gran rematada de cap, però Leo Franco, excel·lent, envià la pilota a córner. Restava molt temps per davant i tot era encara possible. Però el Mallorca sentencià el partit ben aviat. Tristán aprofità una passada d'Eto'o per fer el segon en el minut 17 i, poc després, era el camerunès qui rebia una centrada del sevillà i marcava el tres a zero. El Betis, ara sí, tenia ja el partit perdut. Encara no s'havia complert el minut vint de joc i el marcador assenyalava ja un clar avantatge mallorquinista. El conjunt andalús tenia ja peu i mig a Segona Divisió. Hiddink reorganitzà línies i donà entrada a Denilson en substitució de Vidakovic. El Betis es va fer l'amo del partit davant un Mallorca que semblava relaxar-se i no voler humiliar un rival que es mostrava extremadament desafortunat de cara a porteria. Benjamín envià la pilota al pal poc després que es complís la primera mitja hora i Alfonso, de cap, estavellà l'esfèrica en el travesser abans d'arribar al descans. El Mallorca, al contracop, tingué també les seves opcions, però Alfonso Pérez Burrull assenyalà el camí dels vestidors i el marcador assenyalava encara el clar tres a zero que ja mostrava en el minut 20.

La segona part es presentà amb pocs al·licients, ja que el partit estava del tot sentenciat i just restava per resoldre la incògnita de saber si el Mallorca faria molts més gols. A més, Vázquez tenia també l'opció de fer debutar Julián Robles, que encara no ho havia fet a la Lliga, i premiar així l'esforç del jove futbolista mallorquí. Però la represa s'inicià sense canvis en un i altre equip. El Betis dominà el partit i disposà de claríssimes oportunitats per reduir l'avantatge mallorquinista. Benjamín, quan encara no s'havia complert el primer minut, envià la pilota al pal i, poc després, el migcampista verd-i-blanc "el millor" disposava de dues ocasions més que Leo Franco s'encarregà de neutralitzar. Alfonso, de cap, fregà el gol, però el porter mallorquinista, altre cop, rebutjà l'esfèrica. I quan semblava segur que el Betis marcaria, arribà el quart gol mallorquinista. Era el minut 69, Eto'o, després d'una gran jugada d'Stankovic, superava un desesperat Prats. Poc després, debutà Julián Robles, que s'endugué una gran ovació. El partit estava ja acabat. El Mallorca havia sumat tres importants punts i el Betis tenia ja peu i mig a Segona.