algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
11°

Espanya aconsegueix un triomf just a Polònia

Morientes va realitzar un gran partit i va aconseguir marcar el gol de l'empat per a Espanya

POLÒNIA 1
ESPANYA 2

POLÒNIA: Matysek, Waldoch, Adamczuk, Hajto, Siadaczka, Zielinski, Swerczewski, Iwan, Nowak, Wichniarek i Trzeckiak
Dudek per Matysek, en el minut 53, Kaluzny per Trzeciak en el minut 67, Czermec per Nowak en el minut 81, Wlodarczyk per Adamczuk en el minut 86 i Klos per Wichniarek també en el minut 86.

ESPANYA: Cañizares, Míchel Salgado, César, Aranzabal, Etxeberria, Engonga, Mendieta, Farinós, Luis Enrique, Raúl i Morientes
Valerón per Luis Enrique en el minut 46, Munitis per Morientes en el minut 60, Julen Guerrero per Etxeberria en el minut 70, Molina per Cañizares en el minut 75.

GOLS:
1-0: minut 7, Hajto.
1-1, minut 54, Morientes.
1-2, minut 67, Munitis.
INCIDÈNCIES:Uns 10.000 espectadors varen presenciar el partit a l'estadi de Legia de Varsòvia. Hierro, lesionat, no es va vestir de curt. César Martín i Javier Farinós debutaren amb la selecció absoluta. El locutor polonès animava des del primer minut la selecció per mitjà de la megafonia, quelcom anormal en la història del futbol. Corejava els noms dels jugadors contínuament i explicava el que succeïa en el terrreny de joc fins a convertir-se en un avorriment.

José Antonio Camacho va demostrar novament ahir que està disposat a dur la selecció espanyola el més amunt possible i oblidar així els darrers anys de «l'era Clemente».

Fernando Morientes continua la seva imparable ratxa golejadora i va demostrar que no s'arronsa darrere l'ombra que en el seu club l'intentin muntar amb l'arribada d'Anelka, i va ajudar Espanya a mantenir la imatge victoriosa de «l'era Camacho», en un amistós on Pedro Munitis es va estrenar davant la porteria rival.

Espanya va alinear una parella inèdita en el centre de la defensa. César i Paco agafaren el relleu de parelles més experimentades. Hierro es va quedar a la graderia per lesió. La manca de minuts en el cap dels dos futbolistes espanyols la va pagar Tomasz Hajto, un gegant polac que actua a l'eix, va treure un suau cop de cap i va batre Cañizares a la primera de canvi.

Tot i el gol, Espanya, amb el mallorquinista Engonga com a titular davant l'absència del capità blagurana, Pep Guardiola, ho va continuar intentant, però no varen poder pujar cap gol en el marcador a la primera part.

Raúl, Morientes i Míchel Salgado varen xutar insistentment entre els tres pals, però sense èxit.
Raúl guanyava l'esquena sempre a Waldoch, però no va encertar amb les seves dues primeres accions a l'u contra u davant Matysek.
Polònia és un equip disciplinat, armat darrere amb els seus tres centrals (Zielinski, Hajto i Waldoch), on el múscul prima sobre l'art i els futbolistes viuen a més del seu físic i de la seva defensa avançada, que cerca el fora de joc com a arma per arruïnar el poder del contrari.

A la segona part, els homes de Camacho varen sortir dels vestidors completament decidits a capgirar el marcador. I mai millor dit, ja que la selecció espanyola va passar de perdre u a zero a guanyar u a dos. Morientes caminava fort. Volia demostrar que el nou del Reial Madrid a l'inici de la Lliga a Mallorca és per a ell. Espanya no havia tengut sort abans del descans, Matysek era un porter segur. A la segona part, amb Mendieta i Valerón a la gespa, Espanya va guanyar en solidesa. Durant els quaranta cinc minuts de joc, l'equip espanyol va dominar completament el partit, sense deixar que els polonesos s'apropassin a la porteria espanyola.

Ja en el minut 49, Raúl, després d'una bona passada de Valerón, va rematar la pilota a la xarxa, però l'àrbitre rus va anul·lar el gol per un fora de joc inexistent, ja que el jugador madrileny estava lleugerament més enrere que la defensa polaca.

Però als 54, Morientes va fer justícia i va empatar el partit. El públic va reconèixer el seu treball i el va ovacionar quan va ser substituït per Munitis. Morientes va deixar el camp «tocat». Mentrestant, Polònia es va oblidar de jugar i Cañizares, que no tenia feina des del minut 66, va ser substituït per Molina. El matalasser debutava així com a porter de la selecció, després que el 1996 Clemente l'alineàs com a lateral esquerre. El segon gol espanyol va ser de Pedro Munitis en un contraatac. Munitis anotava així el seu primer gol com a internacional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.