XIPRE: Panayiotou, Engomitis, Pittas, Ioannou, Melanarkitis, Gosic, Spoljaric, Malekkos, Christodoulou, Charamlambous i Costa.
Cañizares, Morientes, Raúl, Alfonso, Etxeberría, Luis Enrique, Hierro, Sergi, Nadal, Alkorta i M. Salgado.
ÀRBITRE:Serguei Khussainov. Amonestà Sergi i Costa.
2-0: minut 48, Gogic.
2-1: minut 72, Raúl.
3-1: minut 75, Spoljaric.
3-2: minut 85, Morientes.

La selecció espanyola de futbol no tan sols no es va poder treure l'espina de la dolenta actuació al Mundial de França sinó que a més va patir una vergonyosa derrota davant una amateur selecció de Xipre, al primer partit de la fase de classificació per a l'Eurocopa de l'any 2000 que organitzaran conjuntament Holanda i Bèlgica.
Els de Clemente practicaren un joc avorrit, confús i pobre d'idees per obrir la disciplinada defensa xipriota.
La primera part es va caracteritzar pel joc embullat i el domini totalment estèril d'Espanya que no va poder aprofitar les poques oportunitats que se li presentaren mitjançant Luis Enrique i Morientes. El davanter blaugrana va arribar a estavellar una pilota al pal de la porteria defensada per Panayotou. Els locals, per la seva banda, varen aprofitar l'única oprtunitat clara que varen tenir per avançar-se al marcador, amb un preciós gol d'Engomatis que superà Cañizares amb una perfecta vaselina.
Espanya quedà tocada amb el gol del seu rival i més quan, al minut tres de la represa, Gosic aprofitava una passada genial de Christodoulou per fer el 2-0 que pràcticament sentenciava l'encontre.
Els espanyols no reaccionaren fins al minut 72, quan Raúl va escurçar les distàncies. Només tres minuts després Xipre feia el tercer gol i deixava Espanya al límit del KO. Ni tan sols el gol de Morientes a falta de cinc per al final no li serví de res a la selecció espanyola.
El tècnic Javier Clemente reconegué, una vegada finalitzat el partit, la superioritat dels xipriotes, sobretot en el pla físic. A més, l'entrenador basc deixà clar que no pensa dimitir del seu càrrec i que «Espanya encara pot quedar primera de grup».