nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

El Reial Mallorca debuta avui a la Lliga 98/99 en El Helmántico

62958
La plantilla del Reial Mallorca d'enguany, que ja ha conquerit un títol.

Ja és aquí. La Lliga 98/99 comença pel Mallorca en El helmántico contra el Salamanca. Un camp i un rival que no du gaires records als mallorquinistes. Allà l'equip vermelló mai no ha guanyat i fa dues temporades el Salamanca evità l'ascens directe a Primera Divisió del Mallorca. Però d'això ja ha plogut una mica i els dos equips es troben en situacions totalment diferents. Un, el de Cúper, en contínua ascendència, i l'altre, el d'Hidalgo, que encara no ha trobat la seva identitat.

Héctor Cúper va dir després de l'entrenament que «l'objectiu» del primer partit de lliga del Mallorca «és sumar punts» i considerà que aconseguir-ho és «molt important. El que no s'ha de fer és perdre».

Malgrat ser el primer encontre, si pot haver-hi qualque equip que l'entrenador del Mallorca pot conèixer més que els altres, aquest és el Salamanca. I ho és per una senzilla raó. El club de Juan José Hidalgo té de tècnic l'argentí Miguel Àngel Russo, un entrenador que Cúper coneix molt bé. «És un entrenador capacitat i sempre que el vaig a veure es mostrà amb una clara tendència al joc home a home. És un tècnic a qui li agrada molt la pressió», va dir Cúper. A més a més, al Salmanca hi ha un jugador de qui l'argentí va demanar la incorporació a l'equip mallorquinista. Es tracta de Martín Cardetti, un jugador de 23 anys que Cúper definí com a «molt ràpid, amb una gran qualitat tècnica i un gran rematador», explicà.

Héctor Cúper no és amant de les sorpreses i després d'allò vist en els entrenaments, l'onze que sortirà a El Helmàntico no variarà gaire del format per Roa en la porteria, amb Olaizola, Siviero, Marcelino i Miquel Soler en la rereguarda, Engonga, Stankovic, Lauren i Ibagaza en el migcamp i amb Dani i Chupa López en la punta de l'atac. Un onze on la principal novetat respecte de l'equip que juga els dos partits de Supercopa contra el Barcelona, és la tornada del basc Olaizola en el lateral dret en detriment del mallorquí Paco Soler. Això provocarà el l'hispanocamerunès Lauren jugui de migcampista per la dreta, una posició que s'adapta millor a les seves qualitats, i no pas la de lateral dret.

A més d'aquests jugadors, el tècnic argentí ha convocat per aquest primer partit de Lliga sis jugadors més. Carlos, Soler, Carreras, Fernando Niño i Óscar Arpón. La sorpresa d'aquesta convocatòria ha estat la inclusió del sevillà Carlos, que després de dues temporades podria tornar a vestir la camiseta vermellona avui contra el Salamanca. A Palma han quedat jugadors importants com el davanter Biagini o el serbi Paunovic, fet que demostra la bona plantilla de què gaudeix Cúper aquesta temporada.

D'altra banda, cal destacar que la plantilla del Mallorca relitzà ahir matí a l'estadi Lluís Sitjar el darrer entrenament abans del partit. Abans de la sessió preparatòria, es va fer la foto oficial de l'equip juntament amb la Supercopa conquerida en el Nou Camp dissabte passat. El primer títol en la història vermellona ja té el seu record. Ara només falta que es tengui continuïtat. La millor manera: guanyant avui.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.