algo de nubes
  • Màx: 20.16°
  • Mín: 12.82°
20°

L'Inca cerca el tercer triomf

El Cornellà, equip vinculat al FC Barcelona, té un conjunt jove amb un gran futur per endavant, en el qual hi ha, sobretot, l'aler Xavier Rabaseda, de només 20 anys

El Bàsquet Mallorca rep avui, a les 21 hores, en el Palau d'Esports d'Inca en la quarta jornada de la Lliga regular el conjunt català Club Bàsquet Cornellà, filial del FC Barcelona. Els àrbitres designats són el madrileny Morales García-Alcaide i el castellanolleonès Rodríguez Cubero. Els catalans varen sorprende en la jornada inaugural i derrotaren el ViveMenorca per 77-72. En la següent varen caure a La Laguna per 85-70. I en la ronda anterior guanyaren, a casa, contra el Lleó per 80-68. Amb aquest darrer equip, un exACB, començà Josep Maria Solsona amb el següent quintet inicial: Àlex Hernández, de base; el nord-americà Tony Smith, d'escorta; Xavier Rabaseda, que jugà més de 38 minuts i anotà 19 punts, robà 4 pilotes i forçà 6 faltes, d'aler; l'haitià Robert Joseph, exdel Menorca, Alcúdia i Muro, d'ala-pívot; i el senegalès Papa Mbayer, de 2,09 metres d'alçada, de pivot.

També entraren en joc el base Daniel Pérez, els alers Albert Salat i César Bravo i el pivot Mamadou Samb, germà petit de l'actual pivot del Reial Madrid, que abans també jugà amb el planter del conjunt barceloní.
L'alçada permet al Cornellà lluitar en el rebots. A més, l'equip té una bona mitjana de tirs lliures i triples, en la qual destaca César Bravo. El conjunt català és difícil de doblegar en la seva pista, el Parc Esportiu Baix Llobregat, peró és menys perillós en els desplaçaments. Després de dues victòries consecutives varen caure els homes de Xavi Sastre a Palència (73-59). Un triomf davant la seva afició deixaria el conjunt del Raiguer entre els equips punters de la divisió d'argent del bàsquet estatal. Tot un èxit per a un club amb un dels pressuposts més modests d'aquesta categoria.

El tècnic del club inquer, Xavi Sastre, considera que "el seu equip estarà obligat a jugar a un gran nivell per guanyar el Cornellà. Hem tingut baixes aquests darrers dies. Joan Riera i Bonds varen tenir febre i fins dimarts no varen entrenar. Carles Bivià té problemes amb el genoll i no és segur que pugui jugar". El Cornellà té una mitja d'edat molt jove, normal en un equip filial d'un club de l'ACB. Entre els homes del Cornellà Sastre destacà tres jugadors de l'Estat: l'aler Rabaseda i els dos bases Àlex Hernández i Dani Pérez. Entre els estrangers cal esmentar Robert Joseph, que va jugar a altres club de les Illes Balears, i els dos pivots de Senegal, Papa Mbaye i Mamadou Samb. El públic pot gaudir d'un bon espectacle avui vespre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.