cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

“Hem de mantenir la humilitat, però sense renunciar a res”

Jorge Méndez afronta la segona temporada amb el Joventut Mariana a la Lliga femenina amb el mateix esperit humil de l'anterior, però amb la il·lusió de no renunciar a res. Amb un equip renovat però que no vol perdre els seus signes d'identitat -defensa i velocitat-, el tècnic intentarà repetir els èxits de l'any passat.

Com serà el Mariana que veurem la propera temporada?
Serà un equip semblant al de l'any passat, encara que amb certs matisos. Tenim una banqueta amb molt poca experiència, ja que hem canviat dues jugadores veteranes per dues al·lotes mallorquines molt jovenetes -Marina Picornell i Miriam Bolibar-. És arriscat, però ho feim de manera conscient: primer per apostar per elles i després perquè on no volíem davallar econòmicament és en el potencial del cinc titular. L'altre matís és que canviam Price per Murphy i Castillo per Nesevic; són jugadores diferents amb les quals guanyam en presència física, grandària i força, i perdem en velocidat. L'equip no variarà gaire en l'estil de joc: defensar fort per poder córrer.

La crisi ha afectat el nivell de la competició?
Tots els equips, excepte els tres grans, han reduït pressupost, però s'estan fent bons equips, sobretot bons cincs, com el PDV. Potser llevant Estudiantes i Canoe, que són una passa darrere de la resta, hi haurà molta igualtat. Nosaltres hem de mantenir la humilitat de l'any passat.

Es pot esperar que el Mariana repeteixi els resultats de la campanya anterior?
Aquest serà l'any més difícil, perquè és el de la confirmació. Per això pens que serà molt complicat repetir l'actuació de la temporada passada, però amb humilitat i passa a passa no renunciam a res.

Començau a la pista del Canoe i just després ja teniu un plat fort com és l'actual campió.
Serà molt important el començament, no és un calendari dolent. A la pista del Canoe hem d'intentar guanyar com sigui, perquè en la segona jornada rebem el Ros a casa. Després jugam a Ondarribia i finalment rebem de manera consecutiva l'Estudiantes i el Girona. Si treim tres victòries -Canoe, Estudiantes i Girona-, serà fantàstic i tot anirà rodat; però si perdem a Madrid i foradam aquí, es pot fer complicat. Serà un any dur i llarg.

Fa ràbia no poder jugar competició europea després d'haver aconseguit la classificació?
Sí, sí que fa ràbia, però pens que el club, després de no trobar suports econòmics a bastament, s'ha decidit per la mesura més intel·ligent que podia prendre, que és no tornar bojos, anar a poc a poc i primer consolidar-se en la categoria.

Què suposarà per a l'equip poder tenir a la seva disposició el nou pavelló de Son Angelats?
Tenir un nou pavelló a Sóller ens permetrà fer un bot de qualitat. Les jugadores viuen a prop i jugarem on entrenam; això és molt bo. A més a més, el pavelló ha quedat bé, el trespol és molt bo i també les cistelles.

Esperau una bona resposta per part de l'afició, s'acostumarà a un altre canvi?
Crec que la gent aquí, a Sóller, està molt animada i que ens donarà suport. A més, el club pretén negociar amb el túnel perquè els que vinguin de Palma paguin a preu de resident.

Fa tres anys no hi havia cap jugadora illenca en el primer equip, ara n'hi ha quatre. Ha pujat molt el nivell?
Hi ha grans jugadores a les Balears a les quals, per diferents circumstàncies, no podem accedir. Parlàrem amb el representant d'Alba Torrens, però la condició era que volia jugar Eurolliga; i Marta Fernández, que és un somni del club i ella estaria encantada de venir-hi, però hauria d'arribar un patrocinador potent. Però, tot i això, de nou jugadores en el primer equip, quatre són de les Illes.

Com ha canviat el club des que hi arribàreu?
En certa manera s'ha anat professionalitzant una mica, però l'esperit familiar que tenia, i que el fa únic, encara el manté. La manera de cuidar la gent dins la seva modèstia fa que jugadores com Murriel Page i Gisela Vega renovin per dues temporades.

Tot i estar molt arrelat a Sóller, us heu plantejat la possibilitat de partir a un altre equip?
He tingut l'opció de poder partir i, a part del tema personal -que m'estira molt-, també compta el compromís amb el club. Hauria sentit que els traïa, perquè hi ha un projecte que va més enllà d'un curt termini i jo hi estic involucrat. De moment hi estic molt a gust, però som un professional i ja ho veurem. Això no obstant, aquest projecte té recorregut i a poc a poc podem aspirar a més coses.

Com ha estat l'experiència amb la selecció espanyola?
Bona. Després d'uns anys a la Lliga femenina 2 havia perdut una mica el contacte amb el mercat europeu, sobretot el de l'Est, i és interessant veure jugadores i com fan feina els altres països.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.