nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.49°

L'Ajuntament d'Inca auxilia el Bàsquet

Destinarà 200.000 euros a pal·liar els problemes econòmics del club de LEB Or de la ciutat

L’Ajuntament d’Inca mostrà una vegada més la seva sensibilitat amb el bàsquet i ha decidit proporcionar el seu auxili quan fa més falta.

La Comissió Informativa d’Hisenda del Consistori inquer donà llum verda ahir a la iniciativa de sotmetre a l’aprovació del Ple de divendres que ve la proposta d’ajudar amb 200.000 euros, mitjançant un aval encobert, el Bàsquet Inca en els seus problemes econòmics.

El conjunt del Raiguerque presideix Joan Llompart presentà unes pèrdues de 200.000 euros a final d’aquesta temporada, en gran part a causa de la manca d’un patrocinador principal. Per tant, el Bàsquet Inca, que aquest estiu es fusionarà amb el Bàsquet Muro per fer realitat el projecte del Bàsquet Mallorca, s’ha vist obligat a acudir a les entitats bancàries per sol·licitar un préstec que els permeti enfrontar-se als deutes.

Emperò, l’entitat bancània que els ha de concedir el crèdit exigeix com a condició unes garanties que l’Ajuntament d’Inca està disposat a donar.

La jugada és la següent: el Bàsquet Inca sol·licita un préstec per tapar els seus forats que haurà de tornar en un termini de dos anys. Durant aquest temps, el club i el consistori es comprometen a treballar en la recerca de patrocinadors que permetin anar amortitzant el crèdit concedit. Però si l’any 2010 encara no s’ha pagat tot el deute al banc, l’Ajuntament d’Inca posarà damunt la taula els 200.000 euros que ahir aprovà la Comissió d’Hisenda com ajuda màxima. Per tant, l’acord del ple de divendres que ve esdevé necessari perquè el banc en qüestió deixi els doblers.

Malgrat les dificultats que enguany ha tingut el Bàsquet Inca per salvar la categoria en una temporada plena d’entrebancs, continua havent-hi bona sintonia entre la directiva del club i l’equip de govern del Consistori, però el mateix batle, Pere Rotger, reconegué ahir que "el suport no pot ser il·limitat. Tot ha de tenir un equilibri. Si les coses continuen com fins aran en un futur arribarà un moment que no hi podrem fer res".

Per la seva banda, Joan Llompart va assegurar que "la temporada que ve tindrem un pressuport que serà semblant al que tenim enguany, però no assolirem un risc tan elevat".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.