algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

L'ACB comença una nova era

La Lliga 1998/99 va ser presentada ahir amb més de 10.000 milions en pressuposts

L'Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) donà ahir el sus de sortida a la Lliga 1998/99 amb una gala de presentació per a la temporada que majors espectatives ha generat als darrers anys al voltant del món de la cistella, per la proliferació d'aspirants al títol i el resorgir de la selecció espanyola en el passat Mundial d'Atenes.
L'ambient que respira el bàsquet espanyol és d'optimisme i l'ACB incidí durant l'acte de presentació en tots i cadascun dels arguments que converteixen el campionat que comença el pròxim dissabte en una peça clau per al futur d'aquest esport.
La presentació de la Lliga 98/99, organitzada en un dels millors hotels de Madrid, suposà una primera passa a l'aposta de l'ACB per l'èxit i, al costat del seu president, Eduardo Portela, estigueren alguns dels protagonistes que amb la seva sola presència justifiquen les esperances dipositades en aquesta competició.
Un campió del món, Sahsa Djordjevic; el màxim anotador del Mundial, Alberto Herreros; Joan Creus, guanyador del darrer títol amb el TDK; els tècnics del Reial Madrid i del FC Barcelona, Clifford Luyk i Aíto García Reneses; l'entrenador del campió, Luis Casimiro; Ignacio Rodilla, artífex de la Copa del Pamesa, així com el pivot internacional de l'Estudiantes Ignacio de Miguel, el rus de l'Unicaja Serguei Babkov i Raul López, que arribà al Joventut amb un or europeu júnior, animaren l'inici del compte enrere per a una Lliga amb diversos candidats i més igualada que mai.
«És molt probable que hi hagi un abans i un després del títol del TDK i el seu exemple convida a tots a no renunciar a res abans d'hora», manifestà el president de l'ACB, que per primera vegada regirà una competició amb més de 10.000 milions de pessetes de pressuposts.
Portela va fer esment al fet que l'ACB «està realment oberta i això és sinònim de competitivitat i emoció perquè hi ha un mínim de vuit equips amb possibilitats de ser campions. Les seleccions absolutes i júnior deixen clar el present i el futur imminent. Per primera vegada en molts anys podem parlar d'un autèntic relleu generacional i el farem en unes condicions molt il·lusionants», manifestà el directiu.

El Barça, únic equip imbatut  

El Barça és l'únic equip, a quatre dies de l'inici de la Lliga, invicte durant la pretemporada, ja que ha guanyat els quatre partits que ha disputat. El pitjor equip en aquests partits de preparació ha estat el Forum Valladolid, que n'ha jugat nou i tan sols n'ha guanyat un. L'equip d'Aito García Reneses ha guanyat de moment el Racing París (86-67), Girona Gavis (87-84), Múrcia (60-85) i Fuenlabrada (82-97), en els quals destacaren els seus pivots Rentzias i Alston, amb 18 i 17 punts respectivament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.