cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El Comitè d'Empresa d'IB3 acusa Manresa d'abandonar els treballadors: «no només s'ha desentès de la internalització sinó que bloqueja qualsevol avanç»

El Comitè d'Empresa d'IB3 ha carregat aquest dissabte contra el director de l'ens públic, Andreu Manresa, de qui han afirmat que «no està en funcions, però ho sembla» en haver-se «desentès de la internalització» de 315 treballadors dels serveis informatius d'IB3 i els seus serveis associats.

A través d'un comunicat, i quan es compleixen cinc mesos des de la internalització de 315 treballadors dels serveis informatius d'IB3 i els seus serveis associats, el Comitè d'Empresa ha criticat que «res s'ha avançat» des que, qui era presidenta del Govern, Francina Armengol, va escenificar amb una visita oficial a IB3 Televisió el que considerava un «acord històric i just».

«La realitat, des de llavors, és que el procés d'internalització de 315 treballadors procedents de cinc subcontractes diferents està totalment paralitzat», ha continuat censurant, lamentant que «ningú assumeix la gestió, ni tan sols el director general de l'Ens, Andreu Manresa».

«Precisament, la gestió d'aquest procés, tan esperat i reivindicat pels treballadors, era un dels principals reptes del segon mandat del director general», ha recordat el Comitè d'Empresa qui ha assenyalat que «a pesar que Manresa no està en funcions, ho sembla». Perquè, ha apuntat, «no només s'ha desentès de la internalització sinó que bloqueja qualsevol avanç». «El servei continua sent precari i les condicions laborals dels treballadors enlloc de millorar, empitjoren», ha subratllat.

En aquest sentit, el Comitè d'Empresa d'IB3 ha retret a Manresa que els «negui el dret a la negociació col·lectiva al·legant que el Govern està en funcions», en considerar-ho «l'enèsima excusa per a no fer-ho».

«IB3 no està en funcions i el director general es nega a convocar la taula de negociació del conveni col·lectiu i bloqueja qualsevol avanç que pugui suposar la millora de les condicions laborals del personal internalitzat», ha denunciat el Comitè d'Empresa de l'ens públic, posant l'accent que el personal «continua amb les males condicions de l'empresa privada i sense haver aconseguit cap millora, tot el contrari».

Així mateix, ha dit que malgrat «els Serveis Informatius i la programació d'IB3 no s'aturen, la situació laboral dels treballadors està en carta d'ajust». «La plantilla està molt cremada i desmotivada a conseqüència de les falses promeses», ha afirmat.

«La llista de casos particulars és inacabable, però hi ha situacions surrealistes. Una de les més cridaneres, que treballadors substituts, ja amb salaris públics, cobrin molt més que empleats que duen 18 anys a IB3», ha valorat el Comitè d'Empresa.

Per aquest motiu, ha demanat a qui serà la nova presidenta del Govern, Marga Prohens, «gestió i eficiència», i «el seu compromís de desbloquejar aquesta situació». «Necessitam més mitjans que garanteixin la qualitat del servei de la Radiotelevisió Pública», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Evident, fa dervers d'un any
Molt obvi això que fas, fracàs, es nota massa.
Valoració:-3menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Otro chiringuito ruinoso que hay que cerrar.
Valoració:-6menosmas
Per Fracàs, fa dervers d'un any
Fracàs un rere l'altre del govern de n'Armengol. Per causa de la seva mala gestió, PSOE, Més i Podem han deixat penjada molta de gent.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente