algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

IB3 estrena aquest diumenge la segona temporada de 'Menorquins'

El primer capítol estarà dedicat al pianista maonès Ramon Coll i Huguet

IB3 Televisió estrena aquest diumenge la segona temporada de 'Menorquins', una sèrie documental sobre personatges rellevants de la cultura i societat menorquines del segle XX. El primer capítol d'aquesta nova temporada estarà dedicat a repassar la trajectòria del pianista maonès Ramon Coll i Huguet.

'Menorquins' és un projecte del documentalista i realitzador Cristian P. Coll (Produccions donis FAR) i compta amb el suport del Consell Insular de Menorca. Ramon Coll, Laura Pons, Manolo Bonet, Fina Salord, Lluís Real i Consuelo Marquès seran els personatges protagonistes d'aquesta nova temporada, tots amb una dil·latada carrera professional i ara ja difunts o retirats de la vida pública.

Mitjançant entrevistes en profunditat, que formen part d'un registre històric, el retrat es crearà amb visites a espais i persones i recordant vivències, per a així entendre millor la seva professió i filosofia de vida. A més d'haver estat ambaixadors de Menorca a tot el món per la seva divulgació, tasca, coneixement o professió, aproximaran l'espectador a la Menorca d'antuvi.

Ramon Coll, protagonista d'aquest primer capítol, va néixer a Maó en el si d'una família de músics i obtingué als 14 anys conclogué els seus estudis de conservatori amb les màximes qualificacions. De llavors ençà, i fins complir la majoria d'edat, participà a diverses orquestres d'arreu d'Europa i fou guardonat amb premis d'elevat prestigi, entre els quals destaquen un segon premi al Concurs Internacional Frederic Chopin de Valldemossa o el premi del Institut Francès de Barcelona.

Després d'una llarga trajectòria com a pianista, l'any 2015 obtingué la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya en reconeixement a la seva carrera musical.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.