algo de nubes
  • Màx: 11.84°
  • Mín: 7.77°
12°

El documental 'L'empremta de Joan Fuster' s'estrena a IB3, À Punt i TV3

206771

Amb motiu del centenari del naixement i els 30 anys de la seua mort, À Punt, IB3 i TV3 estrenen 'L'empremta de Joan Fuster'; un documental que repassa la vida i obra de Joan Fuster.

Aquest documental, dirigit per Jordi Call i produït per Agustí Mezquida per a València Imagina Televisió (VITV), compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a través de l’IVC, À Punt Mèdia, Televisió de Catalunya (TV3) i Televisió de les Illes Balears (IB3).

Es podrà veure aquest dimarts a IB3 Televisió (a les 23.25 hores) i a À Punt (a les 22 hores) i el 29 de novembre a TV3.

'L’empremta de Joan Fuster' pretén redescobrir amb imatge inèdites i entrevistes poc conegudes l’escriptor valencià destacant el seu compromís professional i la seva posició moral que el portaran a convertir-se en un referent intel·lectual.

També compta amb testimonis de persones que l'han conegut o estudiat (Eliseu Climent, Francesc Bayarri, Joaquim Bosch, Artur Heras, Dominic Keown o Thomas Harrington). Entre els especialistes internacionals, destaquen les intervencions dels filòlegs Thomas Harrington, Dominic Keown i la italiana Veronica Orazi. Dins de la nova generació de creadors que hi intervenen, figuren Aina Monferrer, Pau Alabajos, Saray Cerro i Alba Fluixà.

«Ha estat sobretot un procés de descobriment. Després de visionar hores i hores de material d’arxiu i escoltar-lo en unes quantes entrevistes, ara puc dir que conec una mica millor Joan. I me l’he acabat estimant. Per moltes coses que ja estan dites: era intel·ligent, divertit, escèptic, compromés, amb una capacitat de treball sobrenatural… Però també era fràgil. I va haver de viure moments de dubte, de decepció, de contradiccions… I això encara el fa més interessant», explica el director del documental.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa dervers d'un any
No me pareix que les 23.25 h siga l'hora més adequada per emetre el programa.
Valoració:2menosmas
Per Catalunya insular, fa dervers d'un any
En català "documental" és "DOCUMENTARI". Atentament!
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente