algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Morad: «Tu saps que és il·legal insultar el rei. Per què vols anar a judici i creure't el salvador del món?»

El raper català Morad El Khattouti El Horami, més conegut com a Morad, ha estat el protagonista del primer programa de la nova temporada de 'Lo de Évole', a La Sexta.

El programa va fer una enquesta perquè la gent triés el primer convidat de la temporada i va guanyar el cantant que està batent tots els rècords fent música des del carrer per al carrer.

A banda de repassar la difícil vida de Morad al barri La Florida, d'Hospitalet de Llobregat, Jordi Évole treu el tema de la llibertat d'expressió ja que el raper és conegut per les seves lletres crues i directes.

«Tens lletres molt dures contra la policia com per exemple Odio a los azules, también a los picolos, policía corrupta, fuck Mossos d'Esquadra...», li diu Évole.

«Tu creus que no m'haguessin denunciat ja si les meves llestres fossin il·legals? No són il·legals. Què faig jo si el policia és corrupte? Què faig si aquí ens tracten malament? Jo cantaré tot el que he viscut», li respon Morad.

Évole li demana pels «casos com el de Valtònyc, que se n'ha hagut d'anar del país per a no entrar a la presó, o el de Pablo Hasél, que està complint condemna».

«No es mereixen la presó per unes lletres. Injustícia és que se'n vaja tota la ciutat a manifestar-se per un raper. Quanta gent ha entrat presa per la cara en el meu barri? Algú s'ha manifestat? Algú ha fet alguna cosa per ells? Pares de família, gent sense proves,...», destaca Morad.

«A tu t'han dit que era il·legal insultar el rei. Tu ho sabies i ho has fet. Per què vols arribar a judici i creure't el salvador del món per unes lletres?», critica el raper.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys
@Per a Solleric i Guim, i voltros d'on sou?
Totalmente de acuerdo.
Y eso que sois de la misma cuerda.
Para luergo ir dando clases de nacionalidades y soberanismos.
Sois de chiste.
Pero malo, de los de Arévalo.
Valoració:-1menosmas
Per Guim, fa mes de 2 anys
Per a qui em demana una pregunta i em diu que sóc racista.
S'és català perquè es vol ser, no pas per néixer. Això va pels que s'anomenen Morad El Khattouti El Horami o Jordi Puigdevall i Cardona i si no ho volen ser, ningú els pot obligar. En Morad potser ha nascut a l'Hospitalet, suposo que va néixer a l'hospital de Bellvitge i viu al barri de la Florida. Us puc ben assegurar que en aquell barri no hi ha ni una persona que se senti catalana i a més, no ho volen ser. El que dic no és políticament correcte, però la realitat és la realitat.
Valoració:7menosmas
Per Per a Solleric i Guim, i voltros d'on sou?, fa mes de 2 anys
Perdonau, però ningú de voltros (els dels comentaris de baix) reparteix els carnets de nacionalitat. Morad és nascut a Catalunya. Prou de racisme!

Per altra banda, el que diu a l'entrevista és que no se sent d'Espanya perquè ningú no l'ha acollit així com toca. Per tant, se sent més marroquí (que és l'herència de la seva família).

Basta ja de repartir carnets de bon català.
Valoració:-3menosmas
Per Solleric, fa mes de 2 anys
Español, nascut a Cataluña.
Valoració:9menosmas
Per identitat voluntària, fa mes de 2 anys
En Morad com la resta de persones és d'on ell vulgui ser.
En l'entrevista va dir que el seu país és Marroc.
Valoració:6menosmas
Per un ful·là, fa mes de 2 anys
si ha nascut a l'hospitalet d'on diries que és?
Valoració:3menosmas
Per Guim, fa mes de 2 anys
Català?
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente