nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

IB3 Televisió emet el documental 'Encara hi ha algú al bosc', una obra que mostra el patiment de les dones violades durant la guerra de Bòsnia

El proper dimarts, la televisió pública de les Illes Balears emetrà el documental 'Encara hi ha algú al bosc', un relat de les supervivents de la violència sexual a la guerra dels Balcans, dirigit per Teresa Turiera-Puigbò i Erol Ileri.

La guerra a Bòsnia i Hercegovina va acabar oficialment amb la firma dels Acords de pau de Dayton el novembre de 1995, ara fa just 25 anys. Es calcula que durant aquest conflicte entre 25.000 i 50.000 dones varen ser víctimes de violació com a arma de guerra, un fet que, per primera vegada, va ser considerat com a crim de guerra i contra la humanitat pel Tribunal Penal Internacional per l’ex-Iugoslàvia.

Les supervivents i els fills nascuts de les violacions, denuncien, 25 anys després, el silenci i l'estigma amb què han hagut de conviure i mostren la seva lluita perquè es faci justícia.
Per això, el documental proposa una reflexió sobre aquest conflicte a partir dels testimonis de les dones que varen sobreviure a aquestes violacions i dels fills nascuts d’aquestes relacions forçades.

'Encara hi ha algú al bosc' és un projecte de Cultura i Conflicte, que inclou aquest documental, una obra de teatre i una exposició de fotografia. L'obra de teatre, amb dramatúrgia d'Anna Maria Ricart Codina i direcció de Joan Arqué Solà, es podrà veure al Teatre Principal de Palma l'11 i el 12 de febrer, però també la podreu seguir per streaming el divendres. Està interpretada per Ariadna Gil, Montse Esteve, Òscar Muñoz, Magda Puig, Judit Farrés, Pep Pascual i Erol Ileri.

'Encara hi ha algú al bosc' s’emetrà el dimarts 9 de febrer a les 23.30 h a IB3 Televisió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.