algo de nubes
  • Màx: 16.03°
  • Mín: 7.61°
15°

L'emblemàtica sèrie de TV3 'Merlí' tendrà adaptacions a França i a Itàlia

179669

'Merlí', l'emblemàtica sèrie de TV3 produïda per Veranda i creada per Héctor Lozano, ha obtengut un gran èxit internacional. Distribuïda per LS Distribution, la història del peculiar professor de filosofia, que s'ha convertit en un autèntic fenomen a Amèrica Llatina, tendrà dues adaptacions a Europa. França i Itàlia preparen les seves pròpies versions de la ficció, que es va emetre originalment a la televisió catalana durant tres temporades.

La productora DEMD (Madiawan Group) ha acabat el rodatge de la primera temporada de 'La Faute à Rousseau'. La versió francesa s'emetrà a France 2 el 2021 i tendrà vuit episodis. Protagonitzada per Charlie Dupont (que donarà vida al professor Benjamin Rousseau), al costat d’Anny Duperey i Samira Lachhab, la sèrie està dirigida per Adeline Darraux i Octave Raspail i compta amb guió de Thomas Boulle, Agathe Robilliard, Ludovic Abgrall, Laura Raynaud, Laure Mentzel, Joris Morio i Cécile Polard.

Recentment, Itàlia també ha començat el rodatge de la seva pròpia versió. Aquesta adaptació, produïda per Banijay Studios Itàlia per a Rai 1, portarà per títol 'Un professore' i tendrà dotze episodis. Estarà protagonitzada per Alessandro Gassmann en el paper de professor de Filosofia Dante Balestra. Dirigida per Alessandro d'Alatri, està escrita per Sandro Petraglia, Fidel Signorile, Valentina Gaddi i Sebastiano Melloni.

'Merlí', que ha tengut un extens recorregut internacional i s’ha pogut veure en territoris com els Estats Units (parla hispana), Amèrica Llatina, l'Índia o Portugal, gira al voltant d’un professor de filosofia, Merlí Bergeron, (Francesc Orella). Com si d'un nou Aristòtil es tractés, Merlí escollirà un grup d'alumnes de Batxillerat per tal d'ensenyar-los a reflexionar i a qüestionar-se les coses. Aquest professor atípic, amb moltes cares, desconcertarà a tot aquell que l'envolta i incentivarà els seus alumnes a fixar-se objectius, utilitzant mètodes de vegades censurables. Després de l'èxit aconseguit per la ficció, Movistar + ha dut a terme, al costat de Veranda, un 'spin-off' titulat 'Merlí: Sapere Aude', que segueix Pol Rubio, l'alumne predilecte de Merlí, mentre estudia Filosofia a la Universitat, i que emetrà la segona temporada el 2021.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.