nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.93°

'El documental' del Canal 33 estrena 'Tot inclòs: danys i conseqüències del turisme a les nostres illes'

172795

«A partir de la dècada dels seixanta, les Illes Balears, especialment Mallorca i Eivissa, varen quedar enlluernades pel turisme. La indústria turística va començar a establir-s'hi amb força i es va rebre com la porta d'entrada a la modernitat, a la societat de consum i a la vida urbanita. Des de llavors, però, els canvis han estat tan ràpids i profunds que cal analitzar-los des d'un punt de vista crític que posi en qüestió els pros i els contres d'aquest sector», així presenten al Canal 33 el documental 'Tot inclòs: danys i conseqüències del turisme a les nostres illes' que es podrà veure aquest dijous a les 23 h.

La intenció del documental és trencar el discurs hegemònic sobre el turisme i tractar-ne els aspectes nocius, que habitualment no apareixen als mitjans de comunicació, especialment la seva insostenibilitat. Tots aspectes amb un denominador comú: el monocultiu turístic.

Per aconseguir aquest objectiu, el documental inclou entrevistes a personatges relacionats amb el sector turístic, el món acadèmic, el món de l'ecologisme i, també, a persones anònimes que, d'alguna manera o altra, veuen la seva vida afectada pel turisme.

'Tot inclòs: danys i conseqüències del turisme a les nostres illes' és un projecte del col·lectiu mallorquí Tot Inclòs, que va néixer d'una preocupació compartida per la deriva de creixement i insostenibilitat del sector turístic, iniciada a les Illes Balears fa mig segle i responsable de les principals agressions al territori.

El documental, dirigit per Pedro de Echave, va ser possible gràcies a una campanya de finançament amb micromecenatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ivan, fa mes de 3 anys

Veig que serà emès pel Canal 33 de la TV de Catalunya.
No entenc, perquè no s'ha emès encara a IB3, sent un documental fet a les Illes que parla de la problemàtica del principal sector econòmic de les Illes Balears?

Valoració:1menosmas
Per Ivan, fa mes de 3 anys

Bon dia,
el documental que es va projectar a la Sala Augusta de Palma i als cinemes Ocimax de Maó és un altre de temàtica molt semblant que va ser titulat Overbooking
i que tenia una productora a darrere.

Em consta que Tot Inclòs va ser projectat a Can Jeroni a Sant Josep de l'illa d'Eivissa el juliol de 2019.

Enhorabona a la col·lectiva Tot Inclòs per l'esforç.

Valoració:0menosmas
Per MOLT RECOMANABLE per convidar a la reflexió., fa mes de 3 anys

MOLT RECOMANABLE per convidar a la reflexió.

Valoració:-1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Mentre aquest documental fou projectat a sa Sala Augusta de Palma i en es cinemes Ocimax de Maó, no es projectà a cap sala de ses Pitiüses, ses illes més turistitzades. De què és símptoma això?

Valoració:1menosmas
Per sebastià, fa mes de 3 anys

Al menys hi haurà un coneixement general sobretot per part de tota la població de les illes, i no només del sector que en viu del turisme i que, fins ara fins ara només es parlava en petits grups sense cap connexió, i per tan, sense efectes positius, que fa que només guanyin uns de sols.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente