algo de nubes
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.47°
11°

La marató de TV3 ha recaptat més de 10 milions d'euros

La 27a edició, que s'ha celebrat aquest diumenge, ha recaptat doblers per a a la recerca biomèdica del càncer en un programa presentat per Gemma Nierga i Ramon Gener. El director de TV3, Vicent Sanchis, ho va explicar així: «Si dediquem aquesta edició al càncer, com ja s’havia fet en altres ocasions, és perquè és una de les malalties que causa més estralls en el món. I sempre parlem de xifres molt terribles, però ara en donaré per a l’esperança: la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però encara queda moltíssima gent que no es pot curar i que es podria curar si continuéssim avançant en la investigació i en la prevenció. 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida, per això aquesta Marató, perquè tots ells es puguin salvar gràcies als avenços en investigació que es puguin fer amb els diners que la solidaritat ens permeti recollir diumenge».

Aquesta iniciativa solidària també té el seu lloc a les xarxes. La Marató va començar fa dies a l’entorn digital amb l'etiqueta #HoVisc.

També com a novetats, un plató renovat posa el focus en la investigació, més que en l’explicació de les malalties. Així doncs, s’explica què és la immunoteràpia, la radiologia d’altra precisió, la cirurgia amb robots, el genoma, l’estudi genètic del càncer o els tractaments personalitzats. Eloi Cordomí és qui s’'ha encarregat, amb l’ajuda de la realitat virtual i d’un col·laborador robòtic, d’explicar i apropar als espectadors tots aquests termes. El robot Pepper, un robot social d’hospital encara en desenvolupament, recorda per ell moltes dades i xifres.

La Marató de TV3 ha reunit 25 actuacions, hi han passat 380 persones pel plató, així com 20 testimonis i 20 metges investigadors i s'han fet 15 connexions en directe.

A més de desenes de testimonis, han participat en la Marató cares conegudes dels mitjans i del món de la cultura com Helena Garcia Melero, Lídia Heredia, Xavier Graset, Marc Ribas, Quim Masferrer, Eloi Vila, Llucià Ferrer, Samantha Vall, Jordi Basté, Toni Cruanyes, Laura Rosel, Òscar Dalmau, el Màgic Andreu, Roger de Gràcia, Peyu, Jair Domínguez o Joan Manuel Serrat, que ha patit tres càncers.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 5 anys

I per als espanyols, som uns "garrepes". El que passa és que les coses fetes amb voluntat es fan diferent de quan te les volen expoliar, requisar i confiscar. En aixó no hi passarem. Si cal colaborar fem-ho però no pas amb exigencies ni imposicions dels qui no fan més que parar la mà. Us recordo que el dèficit fiscal a Cat és de 18.000 milions d'€uros, o sigui, 2.400 €uros per cada habitant a l'any. Si estiguèssin tan sols la meitat en mans nostres no hi hauria tanta retallada en educació, ni en sanitat ni en inversions de falses promeses de pseudo-politics

Valoració:5menosmas
Per TSF, fa mes de 5 anys

Orgullós del meu poble i la meva gent.

Valoració:9menosmas
Per Pepeta, fa mes de 5 anys

AIXÒ NOMÉS HO FA EL POBLE CATALÀ.
Moltes gràcies a tothom!!!!!
Perquè d'aquestes investigacions en traurem profit totes i tots.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente