algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
14°

Escola Valenciana demana la correspondència de les emissions de TV3 i IB3 al País Valencià

150475

La Federació d’Associacions per la Llengua – Escola Valenciana posa èmfasi en l’obertura d’À Punt com «una eina indispensable per afavorir la normalització del valencià i reflectir la diversitat lingüística que tenim al nostre país», tal com ha expressat la coordinadora del programa Cinema en valencià, Laura Font.

Font ha remarcat: «També és fonamental comptar amb la visió plural de ràdios i televisions d’altres territoris amb els quals compartim llengua. La ciutadania del País Valencià necessita visualitzar els mitjans de comunicació públics de Catalunya i les Illes Balears, TV3 i IB3, respectivament, per trencar amb la censura que motivà la fi de les emissions d’aquestes cadenes al nostre país».

Èxit del programa Cinema en valencià

La coordinadora tècnica dels Serveis Audiovisuals d’Escola Valenciana, Mercè Martínez, repassa l’activitat anual del programa i en remarca l’augment de les projeccions. De setembre a juny, «un total de 55 poblacions han gaudit d’una agenda audiovisual en valencià gràcies al compromís d’Escola Valenciana amb el foment de la cultura i la normalització lingüística».

El cinema és una de les activitats de l’entitat cívica que millor acollida té entre el públic. «Les xifres de participació són encoratjadores: excedeixen els 75.000 espectadores i espectadors a tot el País Valencià. Al llarg de tot el curs, la majoria de pobles participants en el Cinema d’Escola Valenciana han incrementat les projeccions i n’han oferit una programació estable», en paraules de Mercè Martínez.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 5 anys

Noltros també volem veure la televisió valenciana.

Valoració:6menosmas
Per Barrufet, fa mes de 5 anys

-S´harribat a demanar tantes vegadas això que ún ja comença a perdre l´esperança d´aconsegui-ho, peró no hiá que defallir mai d´intentar-lo una i un áltre vegada.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente