algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

Canal 33 homenatja Montserrat Roig en el 25è aniversari de la seva mort

18838

Del 7 a l'11 de novembre, el Canal 33 homenatja Montserrat Roig en el 25 aniversari de la seva mort. Cada dia, a partir de les 23.15, l'espai '33 i...' recupera la producció dramàtica 'Des del balcó', basada en les obres de l'escriptora. A més, es podran veure diferents entrevistes i programes dedicats a l'autora com 'Identitats', 'Noms' i 'Retalls'.

El món literari i cultural català va quedar commocionat aquell 10 de novembre d'ara fa 25 anys. La notícia s'esperava, la malaltia, el càncer, s'havia acarnissat en una dona jove, carregada de talent, apreciada i estimada, Montserrat Roig. La Roig, com així l'anomenaven, desapareixia en plenitud creativa. La guanyadora dels premis Víctor Català i Sant Jordi deixava, però, un llegat impressionant amb obres com 'L'hora violeta', 'Digues que m'estimes, encara que sigui mentida', 'Molta roba i poc sabó', 'L'òpera quotidiana', 'Els catalans als camps nazis' i una prolífica producció periodística en forma d'articles i entrevistes.

Aquesta setmana, coincidint amb aquest aniversari, el Canal 33 recorda la figura de la creadora literària i també la personalitat de la dona compromesa amb causes feministes i progressistes. A partir de les 23:15, cada dia, de dilluns a divendres, la franja cultural del 33 emetrà un capítol de la producció 'Des del balcó', basada en els textos i obres de Montserrat Roig. Aquest homenatge, es complementa amb documents d'un gran valor periodístic i testimonial com els programes 'Identitats', on Josep Maria Espinàs entrevista l'escriptora, o d'altres com 'Retalls' un perfil biogràfic del personatge- i 'Noms. Montserrat Roig, retrats d'una mirada', amb el testimoni dels qui la varen conèixer.

La setmana dedicada a Montserrat Roig té aquesta programació:

-Dilluns: l'emissió dels dos primers capítols de la producció 'Des del balcó'.

-Dimarts: tercer capítol de 'Des del balcó' i 'Identitats', amb Josep Maria Espinàs entrevistant l'autora.

-Dimecres: quart capítol 'Des del balcó' i 'Noms. Montserrat Roig, retrat d'una mirada'.

-Dijous: cinquè capítol 'Des del balcó' i el perfil biogràfic 'Retalls'.

-Divendres: els dos darrers capítols de 'Des del balcó'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lector, fa mes de 7 anys

Ahir vaig veure una entrevista que lu van fer l'any als anys buitata.
La seva mort va ser una gran pèrdua, però malgrat morir jove, va deixar moltes obres per a la posteritat.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente