nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:
18°

Reis Mags alternatius

Per si faltava res per cloure el Nadal (aquesta treva que va des de la Constitució fins a Sant Sebastià), ahir al matí reemetien a l'ETB un documental d'Stéphane Bégoin sobre El misteri de Melcior, Gaspar i Baltasar (el 2008 ja el passaren a moltes autonòmiques i al canal Història) que culmina dient que els mags han estat aprofitats (i desprestigiats) pels escriptors, els pintors, l'Església i, atenció, "els polítics".

La realització recorda que en aquesta investigació s'han seguit els mètodes d'El codi da Vinci, visitant des del Louvre fins als voltants de Jerusalem i entrevistant astrònoms i astròlegs (l'equivalent de mesclar el vademècum mèdic i les cartes del tarot, com sap tothom), historiadors de l'art i teòlegs.

Hi podrien incloure, en l'actualitat del documental, el que s'han vist obligats a fer els veïns d'Hortaleza, a Madrid, que des de fa tres anys organitzen una cavalcada alternativa davant la privatització i el canvi de recorregut (a l'entorn d'un gran centre comercial) que hi decidí la regidora del districte. Per als Reis no és cap problema: si eren mags, ja degueren endevinar que es veurien sotmesos al debat sobre la privatització.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.