Qui no recorda aquells moments en què els pares treien el paper a les barres de plastilina de colors, l’olor? I mans a la feina! Des d’un caragol fins a un peix, passant per la rèplica del mateix Rafel Nadal, l’abella Maia, Mortadel·lo i Filemó o Tintín, tot és possible amb la pasta modelable entre les mans.
Doncs, tot i el bombardeig de les noves tecnologies dins el dia a dia dels menuts, nins i nines encara continuen gaudint de l’art de modelar amb plastilina. Així ho deixen clar els assistents al taller organitzat per la llibreria infantil Baobab, ubicada en ple nucli històric de Palma que, plastilina en mà, imiten les formes i els colors dels seus personatges de conte i de televisió preferits.
"Treballar amb aquest material és una manera que els infants desenvolupin la seva creativitat i capacitat artística", assenyala la professora del taller i cofundadora de la llibreria, Cati Marquès. "És sorprenent el que un nin o una nina poden arribar a inventar amb un simple bloc de plastilina", afegí.
Prop d’un centenar de participants, d’entre 3 i 14 anys, han passat aquests mesos d’estiu pel taller de plastilina Baoplast, on han deixat volar la seva imaginació i han mostrat la seva traça en el modelatge.
Plastilina audiovisual
Com si es tractàs dels creadors dels graciosos pingüins de la sèrie Pingü, Catalina Marquès està en ple procés de desenvolupar les seves habilitats en el modelatge audiovisual i literari. A hores d’ara ja prepara figures per il·lustrar llibres de contes. La creadora realitzà el cartell de la Fira del Llibre de Palma d’enguany i també està en contacte amb productores audiovisuals i empreses de publicitat, per donar vida a les seves creacions a la petita o a la gran pantalla.
"Entre els projectes més immediats, tenc el d’elaborar un conte on hi hagi adaptacions de rondalles mallorquines amb il·lustracions de plastilina", indicà Marquès, a més d’assenyalar que "el món que obre és il·limitat".