lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°

Clàssics rejovenits

Els sons de Bach fins als Beatles passen per les cordes del quartet Re en Quarta

La passió per la música i pels instruments de corda és el nexe d’unió dels joves components del quartet Re en Quarta.

Els violins de Mateu Fullana i de Toni Mairata, la viola de Berat Quetglas i el violoncel de Joan Miquel Mas formen un grup de corda que, a més d’interpretar els grans mestres de la música clàssica com Beethoven, Mozart o Bach, s’atreveixen amb versions dels clàssics de la música rock o pop més coneguda dels seixanta fins a l’actualitat.

La formació acaba de sortir de l’estudi de gravació, on ha realitzat l’enregistrament d’alguns dels seus temes, això sí, en un projecte d’àmbit privat sorgit a partir d’un encàrrec particular.

Amb només 15 anys, Bernat Quetglas és l’encarregat dels arranjaments que fan que surtin de les cordes dels instruments del grup melodies tan conegudes com l’inoblidable Imagine, de John Lennon; Yellow Submarine o Yesterday, de The Beatles; o la corejada Nothing else mathers, de Metalica. "Per fer els concerts més amens i entretinguts apostam per cançons conegudes que versionam i adaptam per a violí, viola i violoncel", digué Quetglas.

A banda dels temes de grups internacionalment coneguts, Re en Quarta també aposta per les versions de bandes sonores "com cançons dels films La vida es bella o Cinema paradiso", assenyalà el viola de la formació.

Està clar que ser un virtuós d’un instrument musical és molt complicat i aquests quatre alumnes de segon i tercer curs de grau mitjà del Conservatori de Música de Palma ho tenen ben present. Per això, "apostam per quelcom diferent i en els nostres concerts oferim versions de temes actuals", apuntà el jove músic. A més, el quartet també ofereix temes propis que compon Bernat Quetglas. "Estic començant amb la composició, però ja hem interpretat algun dels meus temes amb el grup", afegí.

Malgrat que alguns dels components del grup es coneixen des de fa nou anys, no fou fins l’any passat quan tots quatre coincidiren al Conservatori i l’amistat entre ells els dugué a formar el quartet Re en Quarta.

Tot i que els inicis de qualsevol grup musical no acostumen a ser d’allò més fàcils, la curta trajectòria de la formació no ha fet més que conrear bons moments i sensacions als membres del grup. Així, el passat més de gener es complí un any des que la formació nasqué com a tal i, malgrat la curta trajectòria del quartet, l’estiu passat i instruments en mà Bernat, Mateu, Toni i Joan Miquel protagonitzaren diversos concerts per diferents pobles de l’Illa. Començaren la seva trajectòria concertística al Convent d’Inca i un estiu carregat d’actuacions els donà el bagatge que fins ara tenen com a grup. "L’experiència d’actuar en directe davant el públic fou molt enriquidora i la valoració de l’estiu passat fou molt positiva per al grup", assenyalà Quetglas

Aquests bons inicis han animat la formació per continuar endavant i, tot i que encara no tinguin clares les seves futures passes, cosa ben normal durant l’adolescència, alguns dels membres ja ha manifestat els seus somnis en àmbit professional. "Un dels components pot ser que deixi el Conservatori per dedicar-se a estudis universitaris relacionats amb la llengua catalana, però a mi, personalment, m’agradaria molt viure relacionat amb el món de la música i cursar Direcció i Composició per, si tenc sort, arribar a ser director d’orquestra", apuntà Bernat Quetglas. Malgrat tot, el jove no deixa de trepitjar de peus a terra i afirma que "si no aconseguesc ser director també m’agradaria formar part d’una orquestra tocant-hi la viola".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.