algo de nubes
  • Màx: 20.4°
  • Mín: 13.1°
20°

De Tarzan a Naruto

La Misericòrdia obre les portes al món del còmic amb una fira per a tots els estils

El còmic ha atret des dels seus inicis, amb Tarzan com a nau insígnia, l’atenció de tot tipus de públic, sobretot dels més joves. Així ho demostrà ahir el gran nombre de jovent que féu una escapada per remenar entre els llibrets de la I Fira del Còmic Nostrum de Palma, organitzada pel Consell de Mallorca al pati de la Misericòrdia i que ahir obrí les seves portes.

Les mirades de Raül, Laura, Javier, Luis o Paula, alumnes de l’escola Eugeni López, restaren molt atentes a les explicacions il·lustrades del dibuixant Àlex Fito, que repassà la tècnica d’elaborar un còmic i revelà als assistents alguns dels seus secrets per enfrontar-se al temut full en blanc a ritme de vinyeta.

Així, sota l’atenta mirada de joves espectadors com Celia i Toni, de l’institut Josep Sureda, Fito mostrà els diferents plans d’un dibuix, els moments clau d’un relat, les tècniques per mantenir l’atenció del lector o la manera de donar vida als dibuixos, entre d’altres aspectes. Fito comparà la indústria del còmic mallorquina amb la francesa, encara que fou més reticent a comparar-la amb la dels manga japonesos o dels superherois nord-americans. "Aquests gaudeixen d’una potent indústria al darrere", apuntà l’artista, que clogué l’activitat dibuixant un dels seus personatges en presència de la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol.

Els còmics de les autoritats
La Fira quedà inaugurada ahir després d’un breu discurs de la presidenta del Consell, a qui acompanyaren els consellers insulars Joana Lluïsa Mascaró, Fina Ramis i Cosme Bonet, entre d’altres autoritats.

Després d’una visita, amb regals inclosos, pels diferents estands ubicats al pati, les autoritats no dubtaren a donar a conèixer els seus tebeos prefereits de la infantesa. Així, mentre Armengol llegia les entremaliadures dels Zipi i Zape, Mascaró gaudia de les històries dels agents de la T.I.A. El més expert dels tres és Cosme Bonet, que es proclamà un gran amant del còmic literari i col·leccionista. D’infant es decantava pels superherois de Marvel. Pel que fa als joves assistents a la fira, les seves preferències són, sens dubte, els manga nipons, entre els quals destaquen Naruto, Pokemon i El Detectiu Conan. Res a veure amb el Tarzan del segle XIX.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.