algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Bruce Springsteen mostra la seva complicitat amb el català durant el concert celebrat a Barcelona

L'actuació ha començat amb un «Hola Barcelona, hola Catalunya!»

Aquest divendres tengué lloc a Barcelona un dels concerts més esperats de l'any arreu del món. Bruce Springsteen torna als escenaris barcelonins durant aquest cap de setmana amb la seva autenticitat i sinceritat que l'ha caracteritzar durant tota la seva carrera.

La ciutat sencera s'ha mobilitzat durant les jornades anteriors a les successives actuacions que ha anat oferint aquests dies. Ha estat notòria també l'afluència de personalitats de primera fila mundial, com l'expresidents dels Estats Units d'Amèrica Barack Obama o el cineasta Steven Spielberg.

Un dels elements més característics del concert de divendres fou les constants mostres d'afecte del cantant a Catalunya i a la llengua pròpia del país. Barrejant contínuament l'anglès amb expressions catalanes, com un emotiu «us estimo», ha mostrat el seu suport a la cultura catalana i la seva voluntat de fer-se'n part. També s'han mostrat subtítols amb la traducció al català de 'Letter to you'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya insular, fa dervers d'un any
Als colons espanyols els cou molt que un americà arribi a Barcelona (i no a Madrid) i passi de la "lengua del imperio" i dels colons imperialistes que la parlen i l'imposen en els territoris ocupats. El cantant sap molt bé el que fa i perquè ho fa.
Valoració:3menosmas
Per Bombero, fa dervers d'un any
Els robots no poden apreciar la música, no tenen la capacitat d'emocionar-se com fan millions de persones a tot el món. Jo diria que el problema el tens tu, Vilalta.
Valoració:3menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Pero que catetos sois, que complejo de inferioridad que tenéis, viene el americano, pega cuatro berridos, y os arrastráis como cualquier inferior.
Valoració:-4menosmas
Per Bombero, fa dervers d'un any
Per això deu ser que ell és el Boss, i tu el Bosses del Baleares, Vilalta.
Valoració:5menosmas
Per Carlos Vilalta, fa dervers d'un any
Eso está muy visto: lo habitual de los que se dejan manipular como cualquier tonto útil.
Valoració:-4menosmas
Per Xx, fa dervers d'un any
El Bos un demòcrata amb un predicament positiu molt acceptat.
Valoració:9menosmas
Per Lluís Lorenzo, fa dervers d'un any
Bé per valorar la cultura pròpia. Esper que els colons europeus i afroamericans (Obama és fill d'un africà no esclau) mostrin complicitat amb els primers americans, descendents d'asiàtics. Avui en dia hi ha també odi a l'asiàtic als Estats Units i el món de la cultura dels E.U.A. fa molt poc per la cultura asiàticamericana. Recordem que Amèrica va ser descoberta fa devers 30.000 anys. Altrament, no és compatible la sostenibilitat del Planeta amb megaconcerts. Avui en dia podem celebrar megaconcerts per Internet amb poques conseqüències per al mediambient (un mínim consum d'energia, que pot provenir directament del Sol). El megaconcert és un model del segle XX, molt típic d'una jove nació que se sentia el centre de l'Univers o de la Creació. Una nació on es sosté que Jesucrist va estar al segle XIX fundant l'autèntic cristianisme, el mormó. La Mediterrània no necessita aquestes compensacions de baixa autoestima.
Valoració:0menosmas
Per Anselm Llull, fa dervers d'un any
Aicò és enveja...
I una rabieta. Que Déu els hi multipliqui. Que rebentin!
Valoració:4menosmas
Per I que vos pensau que diuen, fa dervers d'un any
Per Madrid diuen que "Bruce Springteen actuó en España y los Obama fueron al concierto"
Si és bo és Espanya i si és dolent és Catalunya.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente