nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
21°

Àngels Margarit, 25 anys en dansa

La reconeguda ballarina presenta a Palma dos dels espectacles que recuperà per l'aniversari de la seva companyia. Kolbebasar i Corol·la es podran veure el cap de setmana al teatre Xesc Forteza

Després d'una setmana d'intensa activitat, el Palma Dansa fa una aturada gairebé obligada per rebre Àngels Margarit, una institució en l'art del moviment i Premi Nacional de dansa. Margarit aterra aquests dies a Ciutat amb dos espectacles molt emblemàtics que captivaren el públic durant anys: Kolbebasar i Corol·la.

Ambdues peces foren recuperades per la ballarina amb motiu del 25è aniversari de la seva companyia, Mudances, en una retrospectiva al Mercat de les Flors de Barcelona. És, en paraules de la regidora de Cultura, Nanda Ramon, "una incursió dins el patrimoni de la dansa". Ambdós espectacles es representaran aquest cap de setmana al teatre Xesc Forteza. Dissabte serà el torn de Roser López, que ha agafat el testimoni d'Àngels Margarit a Corol·la (20 hores). Diumenge a la mateixa hora s'hi presentarà Kolbebasar, una "peça radical, expressionista i molt difícil de ballar" creada l'any 1987, segons explicà ahir Margarit, qui ara ha "traspassat" el testimoni a set noves ballarines.

Aquestes dues peces de l'equip d'Àngels Margarit-Mudances fan part d'aquest projecte que revisa 25 anys de trajectòria de dansa i creació, i que està acompanyat d'una programació audiviosual i d'un encontre amb la catalana, que tingué lloc ahir capvespre al Quarter d'Intendència.

Pel que fa a la recuperació d'aquestes obres, Margarit creu que "tenen molt a oferir a les noves generacions", ja que representen molt bé les èpoques en què es crearen. Diu que ara és el moment idoni de fer el traspàs artístic. "És impossible passar-lo quan un ja no hi és; la transmissió s'ha de fer cos a cos, de mà a mà", assegura després d'aquest procés interior de revisió de les peces.

El fet d'interpretar-les a Palma és també un motiu "especial", perquè "una de les nostres primeres actuacions va ser al teatre Principal", recorda. Ara, però, ens porta dues obres molt madures i gestades en moments clau de la intensa vida professional de Margarit, fruit de "processos, continuïtats i trencaments".

Però aquesta retrospectiva no significa que l'activitat de la mestra de ballarins hagi minvat. Actualment, treballa amb la Companyia Nacional de Dansa amb una nova obra que estrenarà el 17 de juny. Paral·lelament, té en marxa un projecte amb el coreògraf suís Thomas Hauret en què la ballarina "domesticarà l'espai" del Mercat de les Flors del 22 al 24 de juliol. "Tenim un immens amor pel moviment. El cos pot dir moltes coses que no poden dir les paraules", sentencia quan és interpel·lada sobre la seva extensa trajectòria.

La programació del Palma Dansa també inclou la presentació de Los siete pecados capitales de la companyia Pasodós avui a les 11 hores a les Voltes. El seguiran la representació de Dona i ocell, basada en Joan Miró, a càrrec d'Assaji (12.30 hores), i a les 18 hores serà el torn de Carilló, de La Tal. Es tracta d'una intensa programació, doncs, per a un cap de setmana dedicat a la dansa que prosseguirà amb les actuacions fins al diumenge 15 de maig.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.