algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Alcúdia viu el jazz

La banda de la mallorquina Isis Apache n'obre divendres, dia 28 d'agost, el novè festival que inclourà artistes com Eliane Elias, Pegasus, Giulia Valle i Biel Ballester Trio

Alcúdia viu el Jazz, la banda de la pianista Isis Apache obre divendres, 28 d'agost, la novena edició d'Alcúdia Jazz, que omplirà l'escenari de l'auditori del municipi tots els dissabtes de setembre. Eliane Elias, Biel Ballester Trio, Pegasus i Giulia Valle Quintet completen el cartell d'un festival que va néixer l'any 2000 com una ampliació del concert que cada agost es dedicava al jazz dins del programa Nocturns al pati, que es duia a terme cada estiu al pati de la biblioteca de Can Torró. És precisament aquest el motiu que des del seu inici l'Alcúdia Jazz s'obre oficialment amb un espectacle gratuït (prèvia invitació) al pati del casal que li va donar origen.

L'Apache Band actuarà divendres 28 a les 22.00 hores al pati de la biblioteca de Can Torró. Es tracta de la banda de la pianista mallorquina Isis Apache Montero, pupil·la del reconegut Bebo Baldés, a qui coneix des de nina "perquè el meu pare llavors ja li escrivia les lletres", explicà ahir.

Les seves composicions són "una barreja de ritmes afrocubans fusionats amb jazz i un toc de flamenc", segons va avançar el regidor de Cultura d'Alcúdia, Pere Malondra, ahir durant la presentació del festival.

La banda Apache serà seguida dissabte 5 de setembre ja a l'auditori per l'actuació de Giulia Valle Quintet, "una de les millors contrabaixistes nacionals del moment", segons Malondra. Acompanyada per músics com els saxofonistes Martí Serra i Gorka Benítez, persentarà el seu nou repertori.

La gran estrella internacional de l'Alcúdia Jazz és sense cap dubte la pianista i vocalista brasilera, Elian Elías, que hi actua el 12 de setembre. "Hem pogut compartir-la amb el Jazz Voyeur per tenir-la aquí a Mallorca", va dir Malondra, que la va descriure com "una de les grans dames de la Bossa Nova que ha tocat amb estrelles del jazz, com Herbie Hancock.

El felanitxer Biel Ballester omplirà l'auditori el 19 de setembre amb el seu trio, una formació reconeguda dins del Gypsy jazz i Jazz Manouche, "un estil menys americà i més europeu", indicà Malondra.

Tancarà el festival dia 26 de setembre el grup català Pegasus amb un recorregut pels seus temes més carismàtics. El mític quartet integrat per Santi Arisa, Josep Mas, Max Sunyé i Rafael Escoté es torna ara quintet amb la incorporació del percussionista Dani Arisa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.