algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Javier Mas: “Aquest concert és un regal”

El que durant 20 anys ha estat guitarra de Maria del Mar Bonet torna avui a Palma per acompanyar Leonard Cohen

No és la primera vegada que Javier Mas (Saragossa, 1952) ve a tocar a Palma. Gairebé avergonyint-se pel tema, recorda el seu passat. "Això no ho posis", ens diu fent un poc de broma. Tot i això, ens indica: "Jo tenia 21 anys i vaig venir a fer feina a l'Arenal, que aleshores començava a estar de moda. Un anglès i jo tocàvem en unes barques que duien els turistes per diferents cales. Mentre els donaven menjar i beguda, nosaltres els cantàvem cançons. Després d'això, em vaig quedar sense doblers i vaig treballar en una tenda d'aquestes que venen cartells de toros amb el típic put your name here (posa el teu nom aquí) per poder tornar a Saragossa".

Javier Mas torna a tocar aquest vespre a Mallorca, però avui la història és completament diferent. Mas sortirà a l'escenari del Palma Arena acompanyant un dels grans, Leonard Cohen. Ja fa dos anys que el músic el telefonà per demanar-li la seva col·laboració en aquesta darrera gira. Una oportunitat de les que no es deixen passar. "Vaig cancel·lar els projectes que tenia i me'n vaig anar cap a Amèrica -recorda. Jo estava encantat. Pensa que quan tenia quinze anys ja tocava cançons d'aquest autor".

La relació entre Mas i el músic canadenc começà l'any 2007 arran de la gravació del projecte Acordes con Cohen, en què un grup d'artistes espanyols li retia homenatge. "Jo era un dels directors musicals i Cohen em xerrà per donar-me les gràcies i demanar-me si podia comptar amb mi per a una futura gira", explica Mas. La telefonada es produí un any més tard. L'instrumentista, que durant més de vint anys ha estat també el guitarrista de Maria del Mar Bonet, intervé en bona part del repertori que Leonard Cohen oferirà aquest vespre.

De fet, hi toca la bandúrria, el llaüt i la guitarra de 12 cordes. Ell, que acumula gairebé dos anys de gira, ens conta com serà l'espectacle: "És un concert de més de tres hores amb una gran mostra de les seves cançons. És realment bell. Allò que diferencia Cohen d'altres músics és el seu alt percentatge de temes importants. El 80 o el 90 per cent de les seves cançons són números 1 i això fa que el concert sigui una alegria contínua", afirma. El viatge de Leonard Cohen té previstes una desena d'actuacions a l'Estat espanyol. Per Mas, "això és un regal enorme. Ell ja s'havia retirat i, pel públic, aquest retrobament és una alegria bestial".

Un personatge interessant

De la seva relació amb el canadenc, Mas recorda que "treballar amb ell és una meravella. És una persona molt propera, senzilla i, sobretot, molt interessant per tot el que ha fet i ha viscut". El que no du tan bé el músic aragonès resident de Catalunya és "el tema de Hollywood". "És el primer pic que faig feina amb una empresa americana i enyor molt allò nostre: la nostra manera de treballar. La meva passió és la música, el show bussines em supera un poc".

El concert de Leonard Cohen tindrà lloc avui vespre a partir de les 21.30 hores. Encara hi ha entrades en venda i els seus preus oscil·len entre els 50 i els 120 euros. L'aforament de l'acte està previst per a 4.000 persones.
Leonard Cohen no trepitjava els escenaris de Mallorca des del 21 de maig del 1988, quan tocà a l'Auditòrium. En aquella ocasió, com en aquesta, el canadenc i tots els seus músics varen aprofitar per descansar uns dies a l'Illa amb total discreció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.