algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El mite de Medea arriba a les Voltes amb veu actual

Joves d'entre 14 i 20 anys posen punt final al curs de teatre intensiu d'estiu amb la representació de l'obra Quasi Medea, dirigida per David Marín

L'Escola Municipal de Teatre posa punt final al curs intensiu d'estiu amb la representació de l'obra de dansa teatre Quasi Medea, dirigida per David Marín i que s'escenificarà demà a l'aula polivalent de les Voltes, a partir de les 22.00 hores.

Els tallers estivals del centre públic de dramatúrgia començaren l'1 de juliol passat i hi han assistit 13 joves, d'entre 14 i 20 anys. Els alumnes han pogut aprofundir en coneixements de dansa aplicats a l'escena per mitjà del professor, i director de l'obra, David Marín. "Vaig decidir triar aquesta peça per propi gust i perquè, a més de ser una creació que fusiona dansa i teatre, és una tragèdia", comentà ahir Marín. "La majoria dels joves assistents ja tenien experiència, atès que procedeixen de l'Escola Municipal de Teatre, però els qui no en tenien l'han assolida aquestes setmanes".

Quasi Medea és una adaptació de l'original Medea duita fins a l'actualitat. "De l'obra clàssica ens hem quedat amb el mite de Medea. Ja no la veim com una princesa ni com una bruixa, sinó que la veim com una dona i com una mare dels nostres dies. A més, el rei no és un rei, sinó que aquí és el cap de l'empresa", assegurà el director.

La peça, representada per aquests joves, es divideix en vuit escenes i té una durada de 40 minuts. En tot moment s'hi mescla el teatre amb la dansa, una barreja per a un clàssic portat a la contemporaneïtat. "Cada personatge l'he assignat jo: a alguns els he manat que facin feina amb els qui els anava pitjor i a d'altres els he fet treballar aspectes que veia que podien millorar", afegí Marín.

"És una experiència genial: no podia triar si fer ball o teatre perquè el millor és fer-ho alhora", comentà Neus Coll, que hi representa Medea. "Al principi no em volia apuntar al curs perquè també hi havia ball, però després de parlar-ne amb David em vaig animar. No sempre pots fer dansa teatre i aquesta era una oportunitat per adquirir-ne coneixements", manifestà José Àngel Santana, que hi encarna Jàson.

Després d'un mes de tres hores de feina diària, el curs ha arribat a la seva fi i així ho demostraran demà a les Voltes. "Veig els joves molt segurs i no és una obra fàcil; de fet, treballar amb ells ha estat molt gratificant", conclogué Marín.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.