algo de nubes
  • Màx: 13.22°
  • Mín: 7.77°
13°

Lleons urbanites

El Principal tanca la temporada amb aquest espectacle del jove director Pau Miró, avalat pel projecte T6 del TNC

38182
Pau Miró i el director del Principal, Joan Arrom. | M.À. Canyelles

Basta fer un passeig per qualsevol ciutat mitjanament gran per trobar-nos immersos dins una autèntica selva on tota la fauna, de la més salvatge a la més mansa, hi és representada. Això és, més o manco, el que passà al jove director de teatre Pau Miró mentre passejava pel seu barri, el Raval de Barcelona. "Són coses del meu present, que em copsen la imaginació i el pensament, i al qual jo puc ficar el meu filtre poètic", defineix aquest director que, avalat pel projecte T6 del TNC, és una de les joves promeses del teatre català i que és l'artífex, a la vegada, d'una trilogia "bestial" amb Bufals, Lleons i Girafes (aquesta darrera estrenada la setmana passada al festival Grec de Barcelona). A Palma, Miró hi du la segona entrega, Lleons, (al Principal avui i demà) encara que també avança, "amb vista a setembre es representaran les altres dues també a Mallorca".

Lleons situa la història en una bugaderia regentada per una família humil del barri del Raval. Un dia hi arriba un home amb una camisa tacada de sang i ho trastoca tot. "Té molts elements que ens podrien fer pensar en un thriller", digué Miró, qui situa dins la trama assassinats, sospitosos, comissaris i xantatges. Tot plegat per parlar de la desesperació de l'èsser humà. "M'encanta quan les desesperacions es troben. Quan la desesperació d'un home de classe alta xoca amb la d'una família humil i, aleshores, tots són iguals, vinguin d'on vinguin".

A l'hora de reflectir-hi el lleó, Miró assenyala "la capacitat de tots duim dins per sobreviure i defensar-nos fent que, en algunes ocasions, surti el nostre vessant més agressiu". Així, les bèsties que Miró cita en els títols de les obres són metàfores de personatges que podem trobar pel carrer. "Búfals fa referència a una colla de germans que, abandonats pels pares, han de fer molta pinya per tirar endavant. Girafes està ambientada a l'Espanya dels anys 60 quan, en època franquista, hi havia locals clandestins amb dosis petites de llibertat i és aquí on apareix un transformista exòtic, diferent, incomprès que representaria la girafa", diu el director. Lleons té la interpretació d'actors prou coneguts com Àngels Poch, Victor Pi, Anna Alarcón, Òscar Muñoz i Bernat Quintana. Pau Miró n'és l'autor i també el director.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.