muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Toni Gibert musica els poemes de Gloria Fuertes per al “nin que duim dins"

El creixement d’un nin que desitja ser poeta és l’argument del text de Gloria Fuertes que ha inspirat el mallorquí Toni Gibert a compondre la cantanta ¿Qué sería de Dios sin nosotros? La peça, escrita per a cor infantil, solista i conjunt instrumental format per piano, clarinet, flauta travessera i violoncel, s’estrenà dissabte a l’Espai Cultural Caja Madrid de Barcelona.

La Coral Infantil Tessel·la fou l’encarregada d’interpretar l’obra en el marc de les activitats educatives d’Amics de la Unesco i està formada per infants de tot el món residents a Barcelona. Molts han estat adoptats per famílies catalanes. El seu repertori prové de diferents països i inclou els idiomes d’origen. Gibert actuà com a pianista fa un any per al cor i s’adonà de "la sensibilitat tan gran d’aquests infants i vaig escriure la cantanta".

"L’obra representa un homenatge al poc que queda de l’ésser humà", explicà el compositor, alhora que afegí que "només es pot continuar essent humà en fer art si conserves la part de nin que duim dins". L’autor raonà que "els texts haurien de prevaler sobre la música" i defensà la seva cantata com "plena d’estils diferents, encara que tengui una estructura tancada".

Gibert escollí el text de Gloria Fuertes perquè "vaig aprendre poesia gràcies a ella" i recordà "les reflexions que causà en els nins i pares sobre temes com Déu o la probresa". Durant un assaig, la meitat dels infants cantava i l’altra representa un grup de dones pobres. "Els que cantaven hagueren d’aturar-se perquè alguns es posaren a plorar. L’estampa els semblava una injustícia". Professor de música a l’Institut de Música i Dansa d’Andorra i a l’Escola de Músics de Barcelona, el mallorquí estrenà el desembre Sakura variations, interpretada per l’alumne invident Ignasi Cambra, a la seu de l’ONU de Nova York i al Carnegie Hall de la mateixa ciutat. Amb aquesta peça havia guanyat el concurs de piano paraolímpic al Japó.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.