cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El camaiot, les matances i la tradició són els protagonistes del nou llibre de Joan Carbonell Matas

231219

Divendres, 14 de juny, es presenta a Maria de la Salut la darrera obra de Joan Carbonell Matas, publicada per Sa Filosa Editorial, 'La trilogia del porc. L’umami del pagès. El camaiot'.

L’obra presenta un recorregut pel significat i significant del camaiot com a producte de representació del camp i la pagesia mallorquina. Des del punt de vista antropològic, recollint tradicions de la literatura oral, les dites i les referències escrites del camp i l’hort, el llibre ofereix els recorreguts dels elements que configuren l’univers del camaiot: el porc, les matances, la tradició gastronòmica i els debats d’identitat al voltant de l’aliment central de l’obra. Amb tot, 'La trilogia del porc. L’umami del pagès. El camaiot' és un llibre d’alt valor antropològic i sociològic, que no només dona a conèixer un dels símbols principals de la gastronomia mallorquina, sinó que aprofundeix en l’estudi històric, cultural, lingüístic, literari, tradicional i popular d’aquest aliment.

Es tracta de la primera publicació de l’editorial de nova creació Sa Filosa, un projecte de Suscultura que cerca divulgar els estudis locals i la cultura de casa nostra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.