cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
16°

La Plataforma per la Llengua reivindica el valuós testimoni patrimonial del cant pagès a Eivissa

'Eivissa, tresor pagès', el documental que explica els secrets del cant eivissenc i el seu retrocés, s'ha estrenat aquest divendres a l'auditori de Cas Serres, en presència del seu director, Roger Cassany i Elena Ribas, cantadora.

Una cinquantena llarga de persones s'han acostat per a poder veure el projecte audiovisual produït per la Plataforma per la Llengua i que, a més de mostrar l'incalculable valor cultural d'aquesta manifestació de patrimoni immaterial, reflexiona sobre les causes de la situació actual de la llengua a la major de les Pitiüses i la seva desconnexió amb el territori.

El cant pagès d'Eivissa és una de les expressions culturals més úniques però, tot i així, és en perill en no gaudir de cap figura que el protegeixi. De fet, el documental reprodueix una cantada tradicional, des de la posta de sol fins a l'alba, aplegant cantadors de diferents generacions i en un espai simbòlic i representatiu de la transformació d'Eivissa, com és l'hotel Destino Pachá.

Elena Ribas, una de les cantadores que surt al film, ha intervingut per interpretar-ne una peça i, també, per alertar que el cant eivissenc és «un tresor que, si no el protegim, s'acabarà perdent».

El director del documental, Roger Cassany, ha definit l'obra com «un petit retrat del que sou i del que suposa la vostra cultura».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.