cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

[VÍDEO] Concha Buika rep la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts

228553

L'artista internacional Concha Buika, nascuda a Mallorca el 1972, ha estat guardonada aquest dimecres amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts 2022. El Ministeri de Cultura ha distingit 32 personalitats de les arts en un acte celebrat a Cadis.

La seva família són exiliats polítics de Guinea Equatorial, és filla d'Honorina Buika i de l'expolític i escriptor guineà Juan Balboa Boneke, i germana de Guillem Balboa. La comunitat gitana del barri de Son Gotleu, a Palma va ser per a ella una segona llar, i va trobar en el flamenc una forma d'expressió autèntica.

Buika va llançar al 2001 el seu primer disc, 'Mestizüo', un disc que va des del jazz al soul fins a arribar al flamenc. Posteriorment, arribaria 'Buika', en 2005, i la trilogia 'Mi Niña Lola', en 2006, amb la qual va aconseguir el Disc d'Or.

A més, Buika va publicar 'Niña de Fuego', el 2008 i amb 'El último trago' en 2009 va retre homenatge a Chavela Vargas en el seu 90 aniversari, aconseguint en 2010 un Grammy Llatí al Millor Àlbum Tradicional Tropical. Ha col·laborat en projectes cinematogràfics posant veu a bandes sonores com en 'La piel que habito', d'Almodóvar.

El 2013 va estrenar la seva primera pel·lícula com a productora, 'De la soledad al infierno', basada en un conte del seu llibre 'A los que amaron a mujeres difíciles y acabaron por soltarse'. Ha publicat una dotzena d'àlbums i ha treballat amb infinitat d'artistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.