cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

El Cant de la Sibil·la de les catedrals de Barcelona, València, l'Alguer i Mallorca omple la Seu

Aquest dimecres, a la Seu de Mallorca, s'ha pogut viure una fita històrica. S'hi han pogut escoltar els cants de la Sibil·la de les catedrals de Barcelona, València, l'Alguer i Mallorca

El concert ha reunit els intèrprets del Cant de la Sibil·la de Barcelona, Mariona Llobera; de València, Noel López; de l'Alguer, Gabriele Catalano, i de Mallorca, Esther Barceló. A l'òrgan els ha acompanyat Tomeu Mut.

La Seu ha registrat un ple absolut i les representacions han estat seguides amb admiració per part del públic assistent.

Així mateix, aquest dimarts, s'ha fet una taula rodona per celebrar el tradicional cant, amb la participació de representants de les sibil·les de les quatre catedrals mediterrànies que han explicat la història d'aquest cant en cadascuna de les seves catedrals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Jaume, fa 7 mesos
Nosaltres ho celebram amb el Cant de la Sibil·la, patrimoni immaterial de la humanitat. Ells canten i ballen regueton. Res més a comentar.
Valoració:4menosmas
Per una pàtria completa, fa 7 mesos
"Per a la tasca que hem de dur a terme cal que somiem una pàtria. Però l'hem de somiar com hauria volgut el poeta Pere Quart: completa. De Salses fins a Guardamar i de Fraga fins a Maó." Josep Maria Llompart (1991)

Pissarra_1992_n065.pdf

[i l'Alguer!]
Valoració:10menosmas
Per Via fora els adormits!, fa 7 mesos
"Pocs anys després de caure Mallorca el juliol de 1715 s’escampà un opuscle, 'Via fora els adormits!', que defensava una República Catalana formada per tots els territoris de la nació: València, el Principat, les Illes i, fins i tot, els confiscats arran del Tractat dels Pirineus." Bartomeu Mestre i Sureda, 'Balutxo' (2022)

https://www.dbalears.cat/balears/balears/2022/05/09/366285/bartomeu-mestre-tres-segles-lluita-ens-conviden-persistir-agrada-allo-ara-mai-sino-ara-sempre.html
Valoració:11menosmas
Per tot Catalunya, fa 7 mesos
«Com havia de ser la nostra revista? L’acord fou unànime: la nostra revista seria oberta a tothom, a tots els corrents estètics i a tot Catalunya (aleshores no dèiem “Països Catalans”, sinó Catalunya i prou. Per a nosaltres, tan Catalunya era Barcelona, com Alcoi, com Ciutat, com Lleida o com Perpinyà; i com que no significàvem res, ni érem cap força ni cap perill, ningú no hi tenia res a dir)». Josep Maria Llompart (Latitud 39, agost de 1981). L’article es refereix al naixement, l’any 1952, de la revista Raixa.
Valoració:9menosmas
Per MMXXIX, fa 7 mesos
Per comprendre l'abast de l'èxit de la trobada sols cal llegir la cobertura informativa dels dos diaris que es publiquen a Mallorca en espanyol.
Valoració:9menosmas
Per elventdelnord, fa 7 mesos
el que m'ha sobtat es que hagin oblidat la Sibil·la de Catalunya Nord, malgrat això un acte, espectacular. Fa goig pensar que, per molt que intentin destruïr-nos , els PPCC sempre sobreviurem, la prova la tením a Catalunya Nord, després de 300 anys de prohibició del català, encara es parla i es fa servir al carrer, i en altres àmbits, com per exemple la sanitat.
Valoració:19menosmas
Per Catalunya sencera, fa 7 mesos
@Catalunya insular

Segurament per això qui ha redactat la notícia escriu "les quatre catedrals mediterrànies" en lloc de "les quatre catedrals catalanes".
Valoració:12menosmas
Per Moix, fa 7 mesos
No tant com el "cara al sol" que tant t'agrada Patriotero. Visca la nostra llengüa i la nostra cultura!
Valoració:21menosmas
Per Patriota, fa 7 mesos
Menudo coñazo.
Valoració:-44menosmas
Per Catalunya insular, fa 7 mesos
Aquests fets que evidencien que som nació catalana de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i a l'Alguer molesten, empipen i irriten els colons espanyols. Per això tampoc els agrada que recordem que en Jaume I conquerís les Illes i les poblés de catalans. Que s'hi posin pomada.
Valoració:30menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente