muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
16°

'Aquí diu vent', la senzillesa i la bellesa dels mots de Miquel Rayó

222565

Miquel Rayó i Ferrer, acompanyat d'Amadeu Corbera Jaume, va presentar el seu nou llibre 'Aquí diu vent', editat per AdiA Edicions, divendres passat a la llibreria Quart Creixent, de Palma.

Amadeu Corbera, president del GOB, va ser l'amfitrió de l'acte. Va començar agraint-li a l'autor per haver triat la llibreria Quart Creixent per la presentació del llibre, i per pensar en ell per fer-la: «No sabia molt bé per què, jo que no pertany al món literari, però de llegir-ho ja sé perquè, són els aforismes d'un ornitòleg, un apassionat de l'ecologisme. Són molts els ocells esmentats al seu llibre».

Corbera va afegir: «Un que m'ha agradat molt és el que dona nom al llibre. Als seus textos hi ha un poc de Joan Fuster, els seus aforismes són com imperatius i transmeten energia, la prosa poètica d'en Miquel també és així. Una lectura com un dietari d'escriptor, un escriptor que ha transmès els cinquanta anys del GOB, i que ens anima a viure en aquesta Mallorca que tremola».

Miquel Rayó, escriptor, educador i activista ecologista mallorquí, va manifestar el seu plaer per compartir la seva presentació amb l'actual president del GOB, amb qui comparteix haver estat president d'aquesta organització ecologista, i va dir-li: «Has endevinat bé la lectura del llibre. I la seva emoció per formar part d'aquesta col·lecció (Ossos del Sol / 7)».

Rayó va continuar: «M'agradaria que pogués ser un llibre per a qualsevol lector, poder expressar una imatge que esclati en el cervell dels lectors. El llibre són dos quaderns vermells, el primer del 2017 al 2019 i el segon del 2020 al 2021; hi ha molt de diari personal, tot i que al diari escric coses més domèstiques, experiències, lectures, etc».

Sobre el seu llibre, l'autor va dir: «Exposa un poc el que som i cap on vaig, cap a l'horitzó. Una persona que ha fet unes etapes i que ara, potser, estigui fent la darrera. La vida passa, el temps corre i anam cap a la posta de sol. Ja no tenc ganes d'aprendre més, ja no escric narrativa, ara faig aquarel·les. El llibre és part del que soc: records de la infantesa; referències a Kubala, John Ford, Sant Francesc, artistes japoneses, entre d'altres; moltes espècies d'ocells; resum del procés evolutiu; preocupacions; reflexions sobre l'escriptura...)».

Miquel Rayó va acabar referint-se al títol: «Hi va molt bé amb aquest llibre, paraules que no arribem a dir, Aquí diu vent, però també es podia dir Aquí diu em sap greu, o Aquí diu t'estim. És un llibre molt ecologista i molt meu.» Al llarg de la conversa va llegir alguns fragments que recullen les pàgines del llibret com el següent: «Faig un sol prec a qui regeix -o s'ho pensa- el gir de les esferes que omplen l'Univers. Quan jo no hi sigui, per favor, que arribin les falzies puntualment en començar la primavera».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.