cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

La Institució de les Lletres Catalanes homenatja els escriptors sèniors

Aquest 2023, la Institució de les Lletres Catalanes donarà continuïtat a l’homenatge als escriptors sèniors de la literatura catalana que va celebrar l’any 2022.

Aquest acte s’emmarca el programa Sèniors literaris de la Institució de les Lletres Catalanes, amb el qual volen posar de relleu l’aportació que han fet, amb la seva obra, al patrimoni tangible i intangible de la nostra cultura.

És així com, seguint la política d’homenatges que tradicionalment la ILC ha organitzat des dels seus inicis, reuniran en una trobada generacional alguns escriptors que, enguany, celebren el seu vuitantè, vuitanta-cinquè i norantè aniversari, la trajectòria literària dels quals és, d’una banda, tenguda com a referent i preeminent i, de l’altra, el conjunt i envergadura de la seva obra ha merescut el reconeixement social dels lectors.

L'acte tendrà lloc el dia 18 d'octubre a les 16.30 h, i consistirà en una recepció a la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, a la Sala Pompeu Fabra del Palau Marc, on assistiran la consellera de Cultura i la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, i on posteriorment compartiran un refrigeri amb les autories convidades.

Els autors que assistiran a aquest homenatge són els següents: Joan Adell Álvarez, Josep M. Jaumà Musté, Jordi Pàmias, Angelina Vilella Ros, Jesús Bonals Codina, Assumpció Cantalozella Mas, Anton Carrera Busquets, Rosa Delor Muns, Joan Guasp i Jordi Vintró.

Seguidament, a les 18.30 h hi haurà un segon acte separat al Saló del Vigatà al Palau Moja, on es festiva un homenatge organitzat conjuntament amb l'AELC, que porta de nom Lletres i Memòria: nova etapa, i celebra l'entrada de 30 noves autories sèniors a Memoro, el banc de memòria en línia.

Allà comptaran amb les intervencions de Maria Barbal i Miquel Desclot, i la presentació del projecte audiovisual amb Fernando Gabrich, coordinador de Memoro, Sebastià Portell, president de l’AELC, i Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Les noves veus a Memoro són de les de Montserrat Gallart, Maria Àngels Viladot, Dolors Udina, Àngels Blasco, Emília Illamola, Miquel Desclot, Mariàngela Vilallonga, Maria Barbal, Gemma Lienas i Margarida Aritzeta, entre altres.

Podeu trobar més informació de l’acte Lletres i Memòria: nova etapa a la següent adreça: Enllaç.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.