cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

'La gran novel·la gabellina i les seves afinitats electives', una lectura profunda i detallada de 'Calitja' de Jaume Fuster a càrrec de Pere Joan i Tous

El professor de la Universitat de Konstanz, Pere Joan i Tous, ofereix als lectors de la revista d'Idees, Cultura i Art, Ploma.cat un article-ressenya dedicat a la novel·la 'Calitja' de Jaume Fuster, titulat 'La gran novel·la gabellina i les seves afinitats electives'.

Pere Joan i Tous ens ofereix una lectura profunda i detallada de la novel·la editada per Documenta Balear, 'Calitja' de Jaume Fuster, de la qual, afirma que és «una novel·la muntada (o «armada», com preferia dir Cortázar) amb molta intel·ligència narrativa. Basta esmentar el punt de vista i el ritme narratius.»

L'autor de l'article destaca l'existència d'«un camp literari gabellí en català. Avui en dia, Capdepera-Cala Rajada té –encara que algunes vegades en unió personal– els seus poetes, els seus memorialistes, els seus novel·listes, historiadors, assagistes, cantautors, glossadors, filòlegs, traductors, dramaturgs, periodistes...»

Jaume Fuster Alzina

Jaume Fuster Alzina (Cala Rajada, Mallorca, 1946). Membre de Cap Vermell i filòleg, com a glosador és l’autor de l’Argument de Sant Antoni entre els anys 1992 i 1997, i del 2004 ençà, a banda de nombroses col·laboracions amb el pseudònim Es pastor de Son Perdiu. En aquest camp ha guanyat els premis Pau Sarol (Sóller) i Festa des Vermar (Binissalem). Ha publicat el llibre de poemes El vent de les paraules i les obres de teatre Un geni, aproximadament (2000), Capdepera, 700 anys (2000), (totes dues estrenades pel grup Es Mussol). Així mateix, ha publicat el treball Els malnoms de Capdepera (2001) i Torcebraç (2012). Com a prosista, ha guanyat el premi Ploma de Ferro i el Premi Artà de narrativa curta. Celistre. Cala Rajada en blanc i negre (2019), Mirant el silenci (2021) i Calitja (2023) són les seves darreres obres narratives.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.